Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Augusztus 27. 19:15, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A Morcheeba és Ákos is fellép az első erdőfesztiválon

A Morcheeba és Ákos is fellép az első erdőfesztiválon

Augusztus utolsó napján indul Nagykanizsán az első Ohmydeer Fesztivál, amelynek két napján mások mellett a brit Morcheeba és a Toploader, valamint Ákos és a Wellhello is fellép- tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Az ország első „erdőfesztiváljának” nagyszínpadán fellép még a 30Y, Szabó Balázs Bandája, a Hősök és a Blahalouisiana, míg az erdei színpadon az elektronikus zene külföldi sztárjai, köztük a német Apparat, a holland Weval, valamint brit Hot Chip is szerepel. Jelen lesz a magyar elektronikus és underground szcéna számos jeles képviselője, köztük Zagar, a Middlemist Red, a Fran Palermo és a Dope Calypso is.

A nagykanizsai Csónakázó-tónál és a környező erdei területen augusztus 31-én és szeptember 1-jén három színpadon csaknem 40 zenekar és DJ lép fel, a tó környékét pedig látványos dekorációkkal látják el, hogy egyedi fesztiválhelyszínné varázsolják az egyébként is csodaszép környezetet.

A közlemény szerint a fesztivál megálmodói fontosnak tartják „a lehető legmagasabb szintű összhangot a kortárs zenei program és a természet között”, így az esemény több ponton is a környezettudatos szórakozásra hívja fel a figyelmet. Kizárólag lebomló poharakat használnak, a fellépőket elektromos meghajtású autókkal szállítják a fesztivál területén, a fesztiválon pedig minden egyes közösségi médiás kedvelés vagy megosztás forintosítható támogatássá alakul. Ezt a bevételt a szervezők a fesztivál zárultával a Zalaerdő Zrt. számára ajánlják fel, így támogatva Magyarország és Zala megye legnagyobb erdőségét és az itt élő gímszarvasokat.

A koncertek mellett nappali és családi programok is várják a fesztiválra kilátogatókat: a Hello Wood építészcsapata hajó alakú designhintákat állít fel, erdei jóga, szarvasagancs-dekoráció készítése, kreatív társasjátékok, valamint egy kezdők által kipróbálható DJ-pult is szolgálja a kikapcsolódást. A tavon a MOME volt diákjai által tervezett meglepetésdekorációk kapnak helyet, a nagyszínpaddal szemben lesz egy vadles és egy érdekes „négyszögletű kerek erdő” installáció is, a Rebotkit startup projektje keretében pedig különféle hulladékból, dobozokból mini robotokat készítenek.

A fesztivál a zalai térség gasztronómiáját is bemutatja az ide érkezőknek: a Murafölde Gourmet Garden számos érdekességet rejt majd a fesztiválozók számára, akik a környékbeli borászatok borait, helyi termelők terményeit is megkóstolhatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben