Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2020. Január 07. 19:54, kedd | PR

A leggyakoribb hibák, amikkel az építkezés során találkozhatunk

A leggyakoribb hibák, amikkel az építkezés során találkozhatunk

Építkezési, tervezési, kivitelezési hibák előfordulhatnak a legnagyobb körültekintés, maximális felkészültség és a legprofibb szakértői hozzáállás ellenére is. Ezek hiányában pedig természetesen még rosszabb a helyzet.

Ferde falak derékszögű helyett; ázó plafon, tökéletlen eldolgozás? Vakolatlan gipszkarton darabok és potyogó vakolat a frissen festett falon?

Az építkezés egy olyan szerteágazó és összetett folyamat, mely nem csak fizikai tevékenységet igényel, de komoly szellemi előkészületeket is. Egy új épület megtervezése és megalkotása, vagy egy régi átalakítása, korszerűsítése, bővítése, felújítása, renoválása mindig körültekintő hozzáállást, lelkiismeretes munkát, gyakorlatot és valós szakértelmet kíván, különben nagyon könnyen összecsapnak fejünk felett a hullámok, és ez egy készülő, épülő háznál bizony nem egy leányálom.

Tervezési hibák

A tervezési hibák leginkább a tájékozatlanságnak, kapkodásnak, vagy a megfelelő, komplex gondolkodásmód hiányának köszönhetőek. Ide tartoznak a méretezési hibák, a vonatkozó előírások, szabályok ismeretének hiányából fakadó hibák és a felületes helyszíni felmérésből fakadó hibák is.

Az építési hibák

Az építési hibák elsősorban a hanyagságnak és felelőtlenségnek tudhatóak be, másodsorban pedig a szakmai tájékozatlanságnak. A hiba még fakadhat a tapasztalatlanságból is, illetve meg kell említeni a nyereségvágy által okozott problémákat is.
Kivitelezési hibák az építkezés során

Ha nyereségvágyból kifolyólag például szükségesnél gyengébb anyagminőséget használnak fel, vagy egy-egy eszköz beszerzésén, például jellemzően egy kézi betonlehúzón spórol a munkaerőnk, akkor annak is elég hamar látványos eredménye lesz. A betonsimító például egy tipikusan olyan eszköz, mely a minőségi munkához elengedhetetlen, ám szakértelem és gyakorlat hiányában a dolgozók hajlamosak spórolni beszerzésén. Ennek azonban ára van, melyet a megrendelő fizethet meg, ha nem elég talpraesett, vagy ha nem figyel eléggé. Egy kézi vagy egy automata, állítható fejű, dupla tárcsás lehúzó beszerzése az építkezés összköltségéhez képest nem mondható jelentős kiadásnak, ám beszerzésével rengeteg bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat. Ha betonozásra kerül sor építkezésünkön, ne habozzunk rákérdezni a betonsimítás módjára sem!

Összességében elmondható, hogy körültekintő, tudatos hozzáállással sok felesleges bosszankodást úszhatunk meg, mely nem csak nekünk, de a kivitelezőnek is érdeke!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:50, szerda | PR

A legfontosabb konyhai edények egy kezdő háztartásban

Amikor valaki elköltözik otthonról és saját háztartása lesz, nem biztos, hogy rögtön tisztában van vele, milyen konyhai edények és eszközök kellenek. Segítünk, hogy mi az, ami biztosan jól fog jönni.

2020. Február 05. 18:46, szerda | PR

Az ókori Egyiptomtól napjainkig - a kesztyű története

Hideg, fagyos téli reggelek, mikor nehezünkre esik kilépni az ajtón. Ilyen körülmények között a megfelelő ruházat elengedhetetlen.

2020. Január 22. 18:14, szerda | PR

Diszkrét autólicitek

Az online aukciók világa nem ismeretlen az online térben otthonosan mozgók számára. A gépjármű árverések azonban egyelőre kevésbé törtek utat a hétköznapi felhasználók felé.