Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Január 23. 19:06, csütörtök | Helyi

A Kultúra Napja Mosonmagyaróváron

A Kultúra Napja Mosonmagyaróváron

A Mosonmagyaróvár város kultúrájáért díjat idén a Baráti Kör a Művészetért Alapítvány vehette át.

A műsort a Halmos László Énekegyüttes előadása nyitotta meg.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából A Mosonmagyaróvár város kultúrájáért díjat a képviselő testület idén a Baráti Kör a Művészetért Alapítványnak adományozta.

A jelenlegi társaságot Amatőr Művészeti Barátok Köreként ismerhettük meg 2001-ben.
E baráti közösség később elhatározta, tevékenységüket alapítvány formájában folytatják, mely megvalósulásában aktívan közreműködött Vitéz Vilmost, városunk elismert kultúra kedvelőjét, valamint Szabó Attila zenészt, zeneszerzőt és pedagógust.

A vezetést a kezdetektől fogva segíti Bérci Csaba, Zemplenszkyné Rujder Éva, Babos Szilárd, Blahovics Márta, Cser Katalin, valamint a választott új elnök Orbán János is.

Az alapítvány összefogja a Mosonmagyaróvár és környékén élő tehetséges fiatalokat, kulturális értékeket közvetít a közönsége számára, valamint művelődési és szórakozási lehetőséget biztosít városunk lakosságának.

Ismeretes, hogy a jótékonykodás sem áll messze az alapítványtól, amit mi sem bizonyít jobban, hogy 2001-óta több ízben léptek fel jótékonysági műsorokkal.
Művészet munkájuk során évente több kisebb nagyobb színházi produkciót is létrehoztak, melyeket elsősorban városunkban, illetve lehetőség szerint a város környékén és a megye egyéb településein mutatnak be.

2006- óta működteti az alapítvány a mindenki által jól ismert, telt házas előadásokkal büszkélkedő THEATRUM AD FLEXUM művészeti csoportot, melynek létszáma folyamatosan nő.

Az alapítvány büszkeségei közé tartozik, hogy köreiből felnövő fiatalok közül egyre többen hivatásukként választják a színházi életet.

Az alapítvány érdemeit még hosszasan lehetne sorolni, végezetül csak annyit, hogy bár a művészeti csoport színészei „amatőr művészeknek” számítanak és ez a szó legnemesebb értelmében, ennek ellenére olyan profi munkát végeznek, amelyre városunk méltán lehet büszke.

Polgármesteri elismerő oklevélben részesült a Mosonyi Mihály Zenei Alapfokú Művészeti Iskola tanára, aki zenei kultúra közvetítésében végez kiemelkedő tevékenységet. Az oklevelet átvette Tirbus Ildikót.

A Képviselő testület a népi hagyományok művelése, tanítása terén végzett 30 éves tevékenysége elismeréseként Mosonmagyaróvár emlékérmet adományozott Dr. Mrekva Tibornak, a Mosonmagyaróvári Gazdász Néptáncegyesület művészeti vezetője részére.

A Képviselő – testület a népi hímzéskultúra tanulmányozása, s annak gyakorlatban való megjelenítése, és ezzel kapcsolatos ismeretterjesztés területén végzett eredményes munkája elismeréseként Mosonmagyaróvárért emlékérmet adományozott Csapó Frigyesné részére, aki kiváló hímző és a Flesch Károly Kulturális Központ Kézműves Műhely vezetője.

Ezután aMosonmagyaróvári Gazdász Néptáncegyesület vette át a szinpadot.

Majd Pásztor Ádám adta elő a• Légy jó mindhalálig c. musicalből „Az élet szép” című részletet.

A rendezvényről további képek itt tekinthetőek meg:

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.