Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Április 29. 11:26, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Nolato nyerte el a hónap beruházója elismerő címet

Nolato nyerte el a hónap beruházója elismerő címet

A kormány határozott célja, hogy javítsa a vállalkozások versenyképességét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásán.

A nemzetgazdasági miniszter bejelentette: a napokban kihirdetik a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) tavaly meghirdetett, "Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése" című pályázat eredményeit, ennek köszönhetően 4 milliárd forint uniós támogatásban részesül száznál több kiscég, illetve mikrovállalkozás.

A vállalkozások a pályázat segítségével lehetőséget kapnak modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, versenyképességük feltételeinek megteremtésére, illetve fenntartására - tette hozzá a miniszter.

Varga Mihály kiemelte: a hazai vállalkozások sikere előfeltétele annak, hogy hosszútávon is megőrizzük a magyar gazdasági növekedés 2014-ben elért igen kedvező lendületét.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta: egy, a fiatal vállalkozók körében a múlt évben készített felmérés kimutatta, milyen nehézségekkel szembesülnek ezek a vállalkozások a mindennapi működésük során. A megkérdezett cégek mintegy 48 százaléka a legfájóbb pontnak azt nevezte, hogy nem termelnek elegendő profitot a fejlesztésekhez, így nehezen tudnak a piaci szereplőkkel versenyezni.

Varga Mihály kiemelte: a következő hét évben, a hazai társfinanszírozással együtt, összesen 12 ezer milliárd forint uniós forráshoz jut Magyarország, és a kormány már döntött arról, hogy a fejlesztési, beruházási támogatások 60 százalékát gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre fordítja.

Utalt arra: a következő évben az adózás terén egyszerűsítések várhatóak, így például a "népbosszantó kisadók" és egyes díjak körét szűkíteni kívánja a kormány. A kabinet azt is szeretné elérni, hogy az adózásban a jó és rossz adósok "kategóriája" külön váljon, a tisztességesen adózó cégek előnyben részesüljenek, illetve például kevesebb adóellenőrzést kapjanak.

A nemzetgazdasági miniszter szólt arról is, hogy a feketegazdaság visszaszorítása folytatódik, éppen azért, hogy a tisztességesen működő vállalkozások versenyképessége javuljon. Példaként említette, hogy a "taxis társadalomban" feszültségek vannak, így majd meg kell vizsgálni, hogy a vállalkozások adózása rendben van-e, illetve a szükséges tárgyi feltételeknek eleget tesznek-e.

A miniszter az elismerésekről elmondta: a "hónap beruházója" elismerő címet a Nolato Magyarország Ipari és Kereskedelmi Kft. nyerte el. Kiemelte: a tizenegy éve Magyarországon működő vállalat mára a higiéniai, egészségügyi és orvostechnikai termékek gyártójaként a hazai ipar és kereskedelem meghatározó szereplőjévé vált. A vállalat a legutóbbi, 4,1 millió eurós, azaz mintegy 1,3 milliárd forintos fejlesztésének köszönhetően a foglalkoztatottak létszámát a 2008-ashoz képest csaknem két és félszeresére növelte. Jelenleg a vállalkozás 530 embernek ad munkát, közülük 32 megváltozott munkaképességű dolgozó.

Részlet Dr. Meleg Norbert beszédéből:

"A Nolato Magyarország Kft. mindig kiemelt fontosságúnak tartotta az innovációt. Társaságunk az elmúlt években éppen ezért óriási beruházásokat hajtott végre, melyeknek köszönhetően évek óta a legújabb, világszínvonalú technológiákkal dolgozunk. A közelmúltban bővítettük raktárkapacitásunkat és 2014 szeptemberében adtuk át új gyártócsarnokunkat. A folyamatos fejlesztésnek köszönhető, hogy mára a Nolato Magyarország Kft. az Észak-Nyugat Dunántúli régió egyik legmeghatározóbb munkaadójává vált és Magyarország 300 legnagyobb cége közé emelkedett. "

A miniszter elmondta: "A hónap kis- és középvállalkozása" elismerő címet a Galvanplastik Kft. nyerte el, amely néhány év alatt a több mint 800 millió forintos beruházásának köszönhetően Közép-Európa legnagyobb galvanizáló üzemével rendelkezik. Termékeiket olyan autómárkákba építik be, mint az Opel, a Maserati, a Rolls-Royce, vagy a Mercedes, Audi, Suzuki, illetve a BMW kocsijai. Termékeink 10 százalékát közvetlenül, 90 százalékát exportőrökön keresztül külföldön adják el. A cég bevétele évente hozzávetőleg 25 százalékkal emelkedik.

Varga Mihály közölte: "A hónap startup vállalkozása" elismerő címet a 100 százalékban magyar tulajdonú Creabird Zrt. nyerte el. A cég komplex átvilágítással, marketing-, projektmenedzsment-, és szervezetfejlesztési javaslatokkal segíti a kis- és középvállalkozások, a multinacionális, illetve államigazgatási cégek munkáját abban, hogy a leghatékonyabban érjék el üzleti céljaikat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.