Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Március 25. 11:20, szombat | Helyi sport
Forrás: MKCSE

A Kisvárda nyerte a kiesési rangadót

A Kisvárda nyerte a kiesési rangadót

Dombi Luca és Lakatos Rita sérülés miatt, a két ex-várdai játékos Bízik Boglárka és Lea Vukojevics pedig egy megállapodás értelmében nem léphetett pályára a bajnokság 17. fordulójában.

A bokasérüléssel küszködő Gerháth Fanni a kispadra azért leült a Kisvárda elleni kiesési rangadón, de segíteni ezúttal nem tudott a csapaton.

Lassan indult a góltermelés a találkozón, az első mosonmagyaróvári gólra több mint nyolc percet kellett várni. Katona Flóra talált be, ezzel 2-1-re módosítva az állást. A Kisvárda három kiállítást is összeszedett az első félidőben, ennek köszönhetően egyenlített az MKC, a 13. percben 4-4 állt az eredményjelzőn.

Ez követően begyújtották a rakétákat a hazaiak és Marija Gedroit és Szabó Valéria góljaival elhúztak. Az óváriak Bouti és Kopecz találataival próbálták tartani a lépést, de a félidő végére így is négy gólos hátrányba került az MKC. 12-8-as várdai vezetésnél jött a szünet.

A második félidő elején villámrajtot vett a hazai csapat, és a 45. percre el is dőlt a mérkőzés. 18-10 után huszáros hajrába kezdett a Mosonmagyaróvár, sorban jöttek Kopecz Barbara és Bouti Fruzsina góljai, mindketten hatszor zörgették meg a Kisvárda kapuját. Ez is kevés volt azonban az üdvösséghez, négyre még feljött az MKC, de így sem sikerült megszorongatni Dévényi János csapatát.

A Kisvárda 23-18-ra győzött, és nagyon fontos két ponttal gazdagodott. Az óváriak nem tudták pótolni a hiányzó kulcsembereket, és ezzel a vereséggel visszacsúsztak a kiesést jelentő 13. helyre. Bízzunk a jobb folytatásban, és a bennmaradásban.

Kisvárda Master Good SE–Mosonmagyaróvári KC 23–18 (12–8)

Kisvárda, 1050 néző

Jv.: Herczeg, Südi

Kisvárda: Dzsukeva – Orbán A. 4, Tóth G. 3, Liscsevics 1, Szabó V. 6, Gedroit 4 (3), Rocha 2. Csere: Scholtz (kapus), Umanec, Yttereng, Dmitrovics 3, Karacs, Kucherova. Vezetőedző: Dévényi János

MKC: Szemerey – Katona F. 3, Csala, Gyimesi 2, Kopecz 6, Bouti 6 (2), Bízik R. Csere: Wéninger (kapus), Bardi, Hajtai, Élő 1. Vezetőedző: Varga József

Kiállítások: 8, illetve 6 perc

Hétméteresek: 3/3, illetve 2/2

Dévényi János, a Kisvárda vezetőedzője: – A védekezésünk jó kapusteljesítménnyel párosult, így most az is belefért, hogy sok technikai hibát vétettünk. A legfontosabb számunkra az volt, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést.

Varga József, az MKC vezetőedzője: – Megbosszulta magát a sok kihagyott szélsőziccer és a második félidőben megbomlott a beállós körüli a védekezésünk. Huszonhárom kapott góllal nyugodtan nyerhettünk volna…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 14:06, kedd | Életmód

Egyre többen választanak több streamingszolgáltatót

2024. Május 07. 07:31, kedd | Kék hírek

Kibervédelmi intézet: nagy összegű pénznyereményre hivatkoznak telefonos csalók

Nagy összegű nyeremény ígéretével próbálkoznak telefonos csalók - tudatta a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.