Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 09. 13:08, péntek | PR

A kisebb ingatlanok menők a nyaralóövezetekben is

A kisebb ingatlanok menők a nyaralóövezetekben is

Az ingatlanárak emelkedése magával hozta azt, hogy a többség a kisebb lakások és házak iránt érdeklődik, hiszen egyre inkább azok megfizethetőek. Nemcsak Budapesten, vidéken is jobban a zsebünkbe kell nyúlnunk.

Belvárosi árak a parton

Nagy szerencse, hogy nagyon jók mind a lakáshitelek, mind a lakásfelújítás célú hitelek, mivel a házak, lakások terén nem állt még meg a drágulás. Nagyon kevés helyen tapasztalni megtorpanást vagy visszaesést az árak terén - ilyen szegmens például a budapesti panel. A jövőt pedig senki sem tudja megjósolni, attól eltekintve, hogy túl sokáig nem határolódhatnak el a többség reális lehetőségeitől az ingatlanárak.
Ha vízparton szeretnénk újépítésű ingatlanba beszállni, akkor a legkomolyabb fővárosi árakkal kell számolnunk, azaz a Balatonon akár egymillió forint körüli négyzetméter árral. Ez a legpatinásabb budai kerületekre jellemző árszint.
A Duna House friss 2019 nyári adatai szerint a Balaton mellett a használt ingatlanoknál már barátságosnak számít a 400 ezer forintos ár, és az 500 ezer sem ritkaság. Mindez persze függ attól, mennyire közel vagyunk Budapesthez, és mennyire magas presztizsű az adott település.

A komolyabb villák is elkelnek

Balatonfüred hagyományosan a magyar tenger ‘Rózsadombja’, itt már korábban sem voltak a házak olcsók. Itt a régi építésű nyaralók és házak 510 ezer forintos átlag négyzetméter áron érhetőek el, ami egy év alatt 20 százalékos növekedést jelent. Közvetlenül a vízparton egymillió forintba kerül egy négyzetméter - átlagosan. A Balaton (egyik) fővárosában 41,5 millió forint most az átlagos eladási ár.



Komoly emelkedést mutattak a Balaton kevésbé frekventált részén található olyan helységek, mint Keszthely és Fonyód. Ám itt valósággal nyomottak az árak Füredhez képest: 300-350 ezer forint a jellemző. Meglepő módon Tihany nincs a legdrágábbak közt, itt 600 ezer forintos kínálati ár jellemző 63 ajánlat alapján számolva. Ennyi jelenik meg a hirdetésekben, a valóság pedig ennél minden bizonnyal kevesebb.

Gárdonyban szerényebb házat vesznek szívesen

A Velencei tónál szintén felpörgött a piac. A balatoninál kedvezőbbek az árak, az átlagos eladási ár az elmúlt 12 hónapban 22 millió forint volt. Ez azt mutatja, szerényebb méretű ingatlanokra vevők azok, akik itt keresnek házat, nyaralót.
A tó partján a legnépszerűbb Gárdony, itt a legmagasabbak jelenleg az árak. Velencén például 3-400 ezer forintért vehetünk egy négyzetmétert jelenleg. Összehasonlításként, a fővárosban 2019 első felében a külső kerületekben 600 ezer, a Belvárosban és Budán 800 ezer forint volt a négyzetméterár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről