Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Január 06. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A keleti munkavállalókat nem kedvelik, a cégalapítókat szeretik Angliában

A keleti munkavállalókat nem kedvelik, a cégalapítókat szeretik Angliában

Miközben Angliában nagy viharokat vált ki a kelet-európai munkavállalók érkezése, a bevándorlók elleni Angliai ellenszenv nem érződik azokkal szemben, akik saját vállalkozást alakítanak a szigetországban – állítja Horváth Balázs Liverpoolban élő tanácsadó az angolvállalkozás.hu partnere.

Amellett, hogy egyre többet hallani arról: Angliában korlátozni akarják a kelet-európai munkavállalók bevándorlásának lehetőségét, a szigetországban céget alapító vállalkozók megítélése már csak azért is kedvező, mert adót fizetnek és munkahelyeket is teremtenek – fejti ki Horváth Balázs. A szakember szerint az angliai cégalapítás lényegesen egyszerűbb, mint Magyarországon: 1 nap elég ahhoz, hogy egy kezdő vállalkozás a nulláról elinduljon. A bürokrácia mentes ügyintézés mellett az is előny, hogy a cégalapítás költségei nem magasak, mindössze 30 fontért már bejegyzik a céget. Az adózás is kedvezőbb igaz, a társasági nyereség adó 20 százalékos , de az levonható a személyi jövedelem adóból.

Tapasztalatai szerint elsősorban a magyar – jórészt családi cégként működő -, mikro és kisvállalkozások próbálkoznak a szigetországban. Ők a legnagyobb hibát akkor követik el, ha a szigetországban is a magyar szokások megfelelőjét keresik. Angliában 1640 óta a szabad kereskedelem elve érvényesül a demokratikus a szabályok szerint, korrupciótól mentesen - magyarázza. A vendéglátás , az építőipar és a kiskereskedelem területén így is több sikeres magyar vállalkozás működik már, ugyanakkor azt tartja, hogy a határokon átívelő szolgáltatásokat nyújtó cégeknek – mint például a webes vállalkozásoknak – az angliai cég mellett a magyarországi vállalkozást is érdemes megtartani, hogy a magyarországi értékesítés során mindenben megfeleljenek a helyi szabályozásnak. A szakember fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy az angliai ingatlan befektetések biztonságosak. Az árak ugyan magasabbak mint Magyarországon , de a lakások jól kiadhatók, a nem fizető bérlőt könnyen ki lehet tenni, így hamarabb és kiszámíthatóbban megtérül a befektetés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak