Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 23. 17:38, szombat | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik átfogó fogyasztóvédelmi razziát követel a közműcégeknél

A Jobbik átfogó fogyasztóvédelmi razziát követel a közműcégeknél

A Jobbik átfogó fogyasztóvédelmi razzia beindítását követeli a kormánytól a közműcégek visszaéléseinek felderítésére - közölte Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője szombaton, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Jobbik szerint egyes közműcégek és az általuk használt "visszaélési formák térnyerése" csorbítja a kormány rezsicsökkentéssel kapcsolatos törekvéseit - mondta az ellenzéki politikus.
Példaként említette, hogy egyes közműcégek a válság, vagy a rezsicsökkentés miatt kieső bevételek egy részét úgy próbálják pótolni, hogy a gyenge fizetési hajlandóságú ügyfeleket elkezdték "fokozottan és indokolatlanul vegzálni".
Ennek részeként - a Jobbik tapasztalatai szerint - egyes cégek akár magánnyomozókat is bevetnek az ügyfelek ellen, vagy egységesen 540 ezer forintban határozzák meg a fizetendő kötbért, vagy kiadják a követeléseiket magáncégeknek, vagy a mérőóra hitelességéről a saját szakértőjük dönt, aki így érdekelt lehet abban, hogy hibásnak találja a mérőórát.
Az ellenzéki párt éppen ezért azt követeli, hogy a kormányzat, az állami szervek és a hatóságok együttesen tárják fel ezeket a visszaélési formákat és készüljön egy átfogó állami stratégia a fogyasztók védelmére.
Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: ezekkel a lépésekkel megakadályozható lenne a kormányzat rezsicsökkentési terveinek "csorbulása". Hozzátette: a Jobbik továbbra is támogatja a rezsicsökkentést, azonban a mértékét kevesli, mert az ellenzéki párt szerint 30 százalékos csökkentést is "elviselne a rendszer".

Címkék: Pártok-Jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk