Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Október 04. 16:15, kedd | Helyi sport
Forrás: MKC SE

A Haladás ellen a Magyar Kupában

A Haladás ellen a Magyar Kupában

Sorsoltak a női Magyar Kupában, ahol csapatunk a második fordulóban a Haladás VSE otthonában lép pályára. A mérkőzést október 11-én, kedden rendezik Bükön, a Városi Sportcsarnokban.

Ellenfelünk négy forduló elteltével, két hazai győzelemmel (Kozármisleny 22-20, Dunaújvárosi Kohász KA II 23-22) és két idegenbeli vereséggel (Mohácsi TE 23-33, Szombathelyi KK 16-35) a 9. helyen áll az NB I/B Nyugati csoportjában. A Haladás keretét főleg fiatal játékosok alkotják, amit jól mutat, hogy a csapat rangidőse a mindössze 24 éves Kiss Nóra. Ráadásul a 18 tagú keretben öt olyan kézilabdás is van, aki 2000 után született.

Érdekesség, hogy egy évvel ezelőtt a harmadik fordulóban kapcsolódtunk be a kupaküzdelmekbe, és akkor a másik szombathelyi csapattal hozott össze minket a sors. November 11-én idegenben 34-26-ra legyőztük a Szombathelyi KK-t, és bejutottunk a legjobb 16 közé.

A Magyar Kupa mérkőzés miatt módosult az MKC – FTC-Rail Cargo Hungaria női NB I-es bajnoki időpontja és helyszíne is. A találkozó október 11-éről 18-ára, Budapestről pedig Mosonszolnokra került át, azaz két hét múlva ismét hazai pályán láthatjuk a lányokat.

Hivatalos időpontok:

Magyar Kupa, II. forduló, október 11. (kedd) Bük, Városi Sportcsarnok

18:30 Haladás VSE – Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE

Női kézilabda NBI, 4. forduló, október 18. (kedd), Mosonszolnoki Sportcsarnok

18:00 Mosonmagyaróvári Kézilabda Club SE - FTC-Rail Cargo Hungaria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése