Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 12. 16:17, vasárnap | Életmód
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A gyerekeknek tiszta kommunikációra és biztonságra van szükségük

A gyerekeknek tiszta kommunikációra és biztonságra van szükségük

Tiszta kommunikációra van szükség a gyermekekkel a koronavírus-járványról, hogy biztonságban érezzék magukat a szülő mellett - mondta az Egyedülálló Szülők Klubjának elnöke az M1 csatorna szombat esti műsorában.

Nagy Anna kiemelte: a gyermekek is tele vannak félelemmel, ezért a saját szintjükön el kell magyarázni nekik a lényeget a vírusról, és a szülőknek meg kell nyugtatni őket, hogy biztonságban érezzék magukat.

Kitért rá: az egyedülálló szülők nehéz helyzetben vannak. Tapasztalataik szerint vannak, akiknek a gyermekeik felügyelete elszigeteltséget, magányt jelent úgy, hogy közben sok más feladattal is meg kell birkózniuk akár munkájukban, akár az otthoni munkában és vannak olyanok is, akik azért kerülnek nehéz helyzetbe, mert nem tudnak dolgozni.

Nagy Anna elmondta: a járványhelyzetben az Egyedülálló Szülők Klubja online korrepetálást nyújt tanárokkal kilenc tantárgyból különböző szinteken és már tíz családban tudták laptopokkal segíteni a gyermekek tanulását.

Hozzátette: sokan fordulnak hozzájuk élelmiszer- és tisztálkodócsomagokért, tisztítószerekért, a közelmúltban több száz kilogramm élelmiszert szállítottak ki a családokhoz, amit saját forrásból és felajánlásokból később is folytatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Életmód

Bodrogi 90 - Gálaműsorral köszöntik a Kossuth-díjas színészt