Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2014. Szeptember 20. 05:00, szombat | Belföld

A főváros már tervezi a Bubi bővítését

A főváros már tervezi a Bubi bővítését

Több mint egy hete lehet közbiciklivel közlekedni Budapesten, ha valaki megveszi az ehhez szükséges jegyet, bérletet. A bérlések száma a várakozásoknál is kedvezőbben alakul, a legnépszerűbb gyűjtőállomások a belvárosban, a Deák, a Kálvin és a Szent Gellért téren vannak – mondta a közszolgálati rádióban a BKK vezérigazgatója.

Vitézy Dávid hangoztatta: a felhasználók 95 százaléka fél órán belül visszaviszi vagy lecseréli a biciklit. Így járnak a legjobban, hiszen csak a a jegy- vagy bérletárat kell fizetniük, használati díjat nem.

Mostanáig egyébként már több mint 4500 bérlet kelt el, a regisztrált felhasználók száma pedig meghaladja a 6 ezer főt. A legnépszerűbb a Start-bérlet, amelyet 3 ezer forintért év végéig lehet használni, de az éves bérletekből is több mint 800-at adtak már el.

A jövő hétfőig jelképes áron, 100 forintért lehet jegyet váltani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).