Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. November 08. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A férfiak hajlamosabbak az elhízásra, mint a nők

A férfiak hajlamosabbak az elhízásra, mint a nők

A középkorú férfiak nagyobb arányban híznak el, mint női kortársaik. Amíg a férfiak kétharmada, addig nők csupán fele küzd súlyproblémával a negyvenes éveiben, ráadásul a férfiak a túlsúlyra nem is tekintenek egészségügyi kockázati tényezőként - írja a BBC.

A tanulmány keretében tízezer, az 1970-es években született férfi és nő adatait elemezték. Megállapították, hogy az ebben az időszakban világra jöttek a negyvenes éveikben sokkal hajlamosabbak voltak az elhízásra, mint 12 évvel idősebb embertársaik.

Amíg a férfiak 45 százaléka volt túlsúlyos és 23 százaléka elhízott a negyvenes éveiben, addig a nőknél ugyanez az arány 29, illetve 20 százalékos volt. Ráadásul az erősebb nem tagjai kevésbé ismerik fel, hogy súlyproblémájuk van, ezért nehezebben is szánják rá magukat a fogyókúrára.

A tanulmány szerzői szerint az eredmények azt mutatják, hogy a férfiak körében az elhízás társadalmilag jóval elfogadottabb, mint hogyha egy nőn van súlyfelesleg. Az orvosok ezért a testtömeg-index (BMI) érték gyakori felmérését és az elhízás egészségügyi kockázataira való figyelmeztetés prioritását sürgetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.