Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Június 14. 06:23, vasárnap | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

A boszniaiak egy felmérés szerint ismét korlátozásokat akarnak

A boszniaiak egy felmérés szerint ismét korlátozásokat akarnak

A boszniaiak szerint újra korlátozó intézkedéseket kellene bevezetni a járvány terjedésének megakadályozása érdekében, Szerbiában pedig a választásokon is feltehetően kötelező lesz a védőfelszerelés viselése.

Szerbiában egy nap alatt 12 102-ről 12 175-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. A koronavírus-helyzet kezelésével megbízott válságstáb azt javasolta, hogy a június 21-ei általános választásokon a szavazást ellenőrző testületek tagjainak és a szavazópolgároknak is legyen kötelező a maszk és a kesztyű viselése.

Koszovóban az utóbbi 24 órában 1326-ról 1384-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. A héten folyamatosan nőtt a fertőzöttek száma, aminek okát a járványügyi szakemberek abban látják, hogy a SARS-CoV-2 vírus több munkahelyen, például a koszovói postánál is megjelent, és a dolgozók egymásnak adták át a fertőzést.

Észak-Macedóniában szombatra 3538-ról 3701-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Nem hosszabbítják tovább a koronavírus-járvány miatt bevezetett szükségállapotot Észak-Macedóniában, így lehetővé válik a korábban április 12-ére tervezett, majd a koronavírus-járvány miatt elhalasztott parlamenti választások megtartása.

Bosznia-Hercegovinában péntekről szombatra 2866-ról 2901-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Egy, a napokban végzett közvélemény-kutatás szerint a válaszadók 67,5 százaléka úgy gondolja, hogy a hatóságoknak ismét korlátozó intézkedéseket kellene bevezetniük annak érdekében, hogy megakadályozzák a koronavírus terjedését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.