Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. November 18. 06:00, péntek | Helyi sport
Forrás: MKCSE

A Békéscsabát fogadja az MKC az év utolsó hazai mérkőzésen

A Békéscsabát fogadja az MKC az év utolsó hazai mérkőzésen

Hazai pályán a Békéscsaba ellen zárja a 2016-os esztendőt a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club.

Jó lenne győzelemmel búcsúzni a Mosonszolnoki Sportcsarnoktól és a szurkolóktól, erre pedig minden esély megvan, hiszen a tabella sereghajtója látogat Mosonszolnokra.

A Békéscsaba utolsó pozíciója azonban becsapós lehet, hiszen az utóbbi időben kezd magára találni Skaliczki László együttese. A viharsarkiak utolsó három meccsükön javuló formát mutatnak: előbb nyolc góllal 30-22-re győztek a Kispest vendégeként, majd a Magyar Kupában 27-27-re végeztek a Debrecen ellen (ezzel az eredménnyel a Loki jutott tovább). Utolsó mérkőzésükön az Érd ellen léptek pályára a lila-fehérek, és vállalható 22-19-es vereséget szenvedtek az elmúlt idény bronzérmesétől.

„Mindenképpen győzni szeretnénk, ami nem lesz egyszerű, hiszen a Békéscsaba nagyon jó formában van. Szoros mecset tudtak játszani az Érddel a bajnokságban, a kupában pedig döntetlent a Debrecennel. Mostanra nagyon összeért a csapat köszönhetően edzőjüknek, Skaliczki Lászlónak. Ráadásul olyan rutinos játékosok erősítik őket, mint Triffa Ágnes, vagy Walfisch Mercédesz, a négy külföldi kézilabdázójukról ne is beszéljünk. Ez mind azt bizonyítja, hogy nem szabad lebecsülni őket. Csak végig koncentrálva és kiemelkedő egyéni teljesítményekkel nyerhetünk ellenük” – mondta Varga József az MKC vezetőedzője.

A csabai gólokért a Vaszileuszkaja (30 gól), Glusica (27), Vukajlovic (24) trió felel. A három légiós 81 találatot jegyez a bajnokságban, ami a csapat góljainak több mint a fele! Mellettük a rutinos kapust Triffa Ágnest érdemes kiemelni, és persze ne felejtsük el, hogy a kispadon egy korábbi férfi szövetségi kapitány Skaliczki László foglal helyet.

Az óvári csapat remek formában várja a pénteki összecsapást. Mindenki egészséges, és az MTK elleni bravúrgyőzelem még több önbizalmat adhat a lányoknak. Ráadásul utolsó hazai mérkőzésünket is megnyertük, a Debrecen ellen nagy csatában sikerült itthon tartani a két pontot három héttel ezelőtt. Várhatóan most sem lesz könnyű győzni.

„Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Békéscsaba kezd formába lendülni. A szurkolók és a hazai pálya viszont mindenképpen mellettünk szól, ebből kell erőt merítenünk. Győzni kell az idei utolsó hazai meccsünkön” – mondta a születésnapját csütörtökön (november 17-én) ünneplő Dombi Luca.

Az Európa-bajnokságra készülő válogatott huszonkettes keretébe is meghívót kapott a kiváló beállós, aki 2014-ben Békéscsabáról igazolt Mosonmagyaróvárra. Luca 2008 és 2014 között erősítette a lila-fehéreket, és az NB I-ben is itt mutatkozott be 2012 tavaszán.

„Végig koncentrálnunk kell a Békéscsaba ellen, egy percre sem szabad kiengednünk. Egymásért és a szurkolókért kell küzdenünk. Mindent megteszünk azért, hogy győzelemmel zárjunk hazai pályán” – tette hozzá a csapatkapitány, aki reméli, győzelemmel ünnepelheti meg születésnapját.

A két csapat örökmérlege az Óvár felé billen. Az eddig hat találkozó alkalmával négyszer az MKC győzött, két alkalommal pedig csabai siker született. Ráadásul eddig mindhárom hazai mérkőzésünkön magabiztosan nyertünk: nyolc, tíz és tizenegy góllal is sikerült felülmúlni a lila-fehéreket.

2014/2015-ös szezon alapszakasz

Békéscsabai ENKSE – MKC SE 32-21

MKC SE – Békéscsabai ENKSE 35-25

2015/2016-os szezon alapszakasz

MKC SE – Békéscsabai ENKSE 30-19

Békéscsabai ENKSE – MKC SE 29-27

2015/2016-os szezon alsóházi rájátszás

MKC SE – Békéscsabai ENKSE 31-23

Békéscsabai ENKSE – MKC SE 24-25

Az MKC-Békéscsaba mérkőzést november 18-án, pénteken, 18 órakor rendezik a Mosonszolnoki Sportcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata