Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Május 28. 11:45, szombat | Helyi

93. Ünnepi könyvhét a Huszár Gál Városi Könyvtárban

93. Ünnepi könyvhét a Huszár Gál Városi Könyvtárban

Vizsy Ferenc - Ablak a világra című könyvét mutatja be június 9-én, a Huszár Gál Városi Könyvtárban, a 93. Ünnepi könyvhét keretében.

A könyvbemutatón Zsódi Viktor piarista igazgató beszélget a szerzővel. Közreműködik továbbá a kötetben interjúalanyként is szereplő Baranyai-Illés Veronika tanár, Kiss Veronika karnagy és Farkas Nutu László K-1-es világbajnok. Háziasszony: Pázsit Marianna intézményvezető. A rendezvényen könyvvásárlási és dedikálási lehetőség is lesz.

A mosonmagyaróvári és környékbeli kulturális élet egyik meghatározó alakja, Vizsy Ferenc - közlekedésmérnök, műszaki tanár, író, újságíró - 2022. májusában jelentette meg Ablak a világra című kötetét a 93. Ünnepi Könyvhét alkalmából. A szerző 9. könyvében 64 interjúalanyával készített riportja olvasható. Az írásokon keresztül megismerhetünk zenészt, pedagógust, újságírót, művészt, orvost, könyvtárost, vállalkozót, sportolót, muzeológust, tudóst, vasutast, vendéglőst, közszereplőt, közöttük dr. Kandász Andreát, Zalatnay Saroltát, Leblanc Győzőt, Nagy Balázst vagy Toldy Máriát, de legfőképpen a bemutatott interjúalanyt, mint Embert. „Minden egyes írás egy-egy találkozás: történések, értékek és emlékek, vélemények és gondolatok, igaz mesék sorról-sorra. Hiszem, hogy minden új ismeret új tudást ad és új lehetőséget teremt a számunka, és így leszünk mi egyre gazdagabbak.” /Vizsy Ferenc/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.