Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Június 22. 12:38, hétfő | Helyi önkormányzati
Forrás: Saját

9. Voluta Vízikarnevál

9. Voluta Vízikarnevál

Ma délelőtt tartották a 9. Voluta Vízikarnevál sajtótájékoztatóját a Vízisport Egyesület telephelyén.

Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a Voluta bekerült Mosonmagyaróvár hivatalos rendezvény naptárába. Ezt Dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár Város polgármestere is megerősítette, majd hozzátette: „A Voluta színvonalában is azt fogja hozni, amit egy hasonló sportos rendezvénynek hoznia kell. Továbbra sem szeretnénk, ha ez egy könnyűzenei fesztivál lenne, ennek a sportról kell szólnia, méghozzá azon a színvonalon, amit a városlakók megkívánnak. Nem szeretnénk változtatni a felálláson, továbbra is az a cél, hogy a Voluta a városi civil szervezeteket, vállalkozásokat összekovácsoló rendezvény maradjon. Erre a sárkányhajózás kiválóan alkalmas.”



A futamokra idén is rekordszámú jelentkezés érkezett, amely jól példázza az esemény népszerűségét. Ebben az évben ráadásul a szokásosan májusban megrendezésre kerülő városi sport- és egészségnap is beköltözik a Volutára. Szombaton tehát bemutatkozik minden olyan sportág, mely képviselteti magát városunkban, gyerekprogramokkal, vetélkedőkkel, játszóházzal bővül a rendezvény.

„Újdonság az is – mondta el Velencei Zoltán, a verseny főszervezője -, hogy a versenyek előtt minősítő futammal tesszük igazságosabbá a megmérettetést, hiszen tudjuk azt, hogy nem egyforma felkészültségű csapatok csapnak össze. Továbbá hagyományteremtő céllal felkértük Mosonmagyaróvár három legpatinásabb cégét (Kühne Zrt., Motim, Mofém – a szerk.), hogy egy úgynevezett nosztalgia futammal nyissák meg a versenyt.

Süli Csaba, a Kühne Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy nagy örömmel tesznek eleget a felkérésnek, a munkatársak lelkesen edzenek és készülnek a versenyre.


A jó hangulat tehát adott, a programok színesek. Reméljük, az időjárás is kegyes lesz! Találkozzunk a Volután június 26. és 28. között!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: