Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Február 27. 21:00, szombat | Helyi
Forrás: saját

3. Aviva baba találkozó Mosonmagyaróváron

3. Aviva baba találkozó Mosonmagyaróváron

Harmadik alkalommal tartották meg városunkban az Aviva Módszer segítségével született gyermekek napját.

Erre a délutánra a Sziluett Mozgásstúdió tornaterme varázslatos tündérkertté változott. Anyukák és apukák büszkén ültek le - az amúgy nagyon sok erőfeszítést látott szoba falai közé - gyermekükkel az ölükben és hallgatták végig a kicsiknek szóló előadást.

Ám a műsor után is még mindig a gyermekeké maradt a főszerep! Önfeledt játékkal vetették bele magukat a játszótérként kialakított kisszínpad díszletei közé. Lehetett csúszdázni, madárkát röptetni, célba dobni, bújócskázni, beszélget, ismerkedni.

Szerkesztőségünknek Varga Lászlóné Ági, a Mozgásstúdió vezetője nyilatkozott.

A nyitóbeszéded igazán megható volt az itt jelenlévő szülők számára, hiszen nem csak az ő szemükben mutatkozik a hála, hanem a Te szemed is arról árulkodik, hogy itt csodák történtek, amiben Neked nagyon komoly részed volt. A módszer eredményességéről többször, több helyen is hírt adtál, az InfoMosonmagyaróvár Média is számos alkalommal számolt be erről. Most azonban arra lennék kíváncsi - egy picit az ünnep jegyében is -, hogy mennyiben befolyásolja a közös munkát a kialakult bizalom. Hiszen beszédedben is ezt hangsúlyoztad most leginkább...

Igen, nem tagadhatom. Úgy érem, hogy ezek a pici babák egy picit az enyémek is...
Sok munka, hit és várakozás előzte meg az ő születésüket. Sokan érkeznek ide a Mozgásstúdióba meddőségi és egyéb más hormonális problémákkal azok a hölgyek, akik családtervezés előtt állnak.

Az Aviva Módszer gyakorlataival számos meddőséget okozó probléma oldódik meg, segítve ezzel a fogantatást. Ennek bizonyítéka az idén negyedszer megrendezésre kerülő Aviva baba találkozó.

Az immár hagyománnyá vált összejövetelen az Aviva Módszer segítségével született babák és szüleik a győri Vaskakas Bábszínház Cinege, cinege, kismadár című darabját tekinthetik meg.

Ezzel az ajándék előadással köszönöm meg minden évben a bizalmat a magam és az Aviva Módszer nevében, hogy a korábban kétségbe esett, elkeseredett, meddőséggel küzdő hölgyek, urak esélyt adtak, hogy segíthessek a gyermekáldás sikerességében.
Büszkeséggel és egyben hálával tölt el, hogy idén már 250 fölé emelkedett az Aviva babáim száma, ugyanennyi boldog édesanya, édesapa köszönheti a Módszernek a csodát, hogy szülők lehettek.

A meddőség XXI. századi probléma?

A meddőség manapság nagyon sok párnál okoz problémát a családtervezésnél. Ennek az egyik oka, hogy kitolódott az az időszak, amikor egyáltalán szóba kerül a gyermekvállalás. A hölgyek szeretnének egy-két diplomát szerezni, karriert építeni, biztosítani a lakhatást, s ha mindez megvan, akkor jöhet a baba! De mindez 35 éves kor körül valósul meg, addig sok éven át fogamzásgátló tablettát szednek. A test a húszas éveiben a legideálisabb a gyermek kihordására, 35 év felett gyakran szembesülnek a nők azzal a ténnyel, hogy lemerült a petefészkük.
Számos hormonális eredetű betegség is akadályozza a teherbe esést, mint pl. a PCO, az endometriózis, a mióma, az átjárhatatlan petevezető, a nem megfelelő pajzsmirigy működés, az inzulinrezisztencia, de ok lehet a hajszolt életmód, a stressz, a helytelenül kiválasztott vagy túlzásba vitt sporttevékenység is.

Ha csak egy titkot lehetne elárulni a módszer sikeréről, mi lenne az? Mitől válik teljesen egyértelművé, hogy ez a torna olyan dolgokra is képes, amelyekre talán gyógyszeres kezelések sem?

Az evolúció során, ahogy felegyenesedtünk, a testüregen belül mostoha helyre került a szaporító szervrendszer, a gyomor, a vastagbél, a húgyhólyag ránehezedik a méhre, a petefészkekre, akadályozva ezzel a vérkeringést a genitális zónában. A vérben található vitamin, oxigén és hormon nem jut el ezekhez a szervekhez. Az Aviva torna hatására az altestben fokozódik a keringés, normalizálódik a hormonszint.
A férfias kihívások elé állított női test nem alkalmas a teherbe esésre, ne akarjunk férfiak lenni! Találjuk meg a nőiességünket megőrző sporttevékenységet, ami örömöt okoz! Ha nőként használjuk a testünket, nőként fog szolgálni bennünket.

Talán ez a legnagyobb titok!

- Nemes Claudia -

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.