Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Április 04. 05:15, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

3,7 milliárd forintból épül a hulladék-gazdálkodási rendszer Mosonmagyaróváron

3,7 milliárd forintból épül a hulladék-gazdálkodási rendszer Mosonmagyaróváron

Nagytérségi hulladék-gazdálkodási rendszer létesül Győr-Moson-Sopron megyében, a mosonmagyaróvári régióban 3,7 milliárd forintos beruházási összegből; a projektet 2,8 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió és a magyar állam a

A fejlesztés elsődleges célja, hogy a keletkező hulladéknak mindössze harminc százalékát helyezzék el lerakókba, nagyobb részét pedig újrahasznosítsák. A tervek szerint jövő év végéig 166 gyűjtőszigetet és tíz hulladékudvart alakítanak ki 71 településen, Jánossomorján pedig válogatóművet építenek, ahol szortírozzák, bálázzák, a feldolgozóban pedig aprítják majd a hagyományos hulladékot.


A támogatás és a teljes bekerülési összeg közötti 900 millió forintos különbözet az önrész, amelyből félmilliárdot koncessziós díjként kérnek attól a szolgáltatótól, amely 15 évre megkapja a rendszer működtetését. A szolgáltató céget közbeszerzési pályázat útján választják majd ki. A fennmaradó 400 millió forintot az érintett önkormányzatok adják össze. A fejlesztést jövő év végére befejezi s 2013-tól élesben indítja a rendszert a tervek szerint a beruházó Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.