Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Április 29. 21:40, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

21 határsértő, egy embercsempész 48 óra alatt

21 határsértő, egy embercsempész 48 óra alatt

Tizenegyen vonattal, négyen taxival, hat külföldi pedig embercsempész segítségével szándékozott érvényes úti okmányok és vízum nélkül Ausztriába utzani.

Négy külföldit Sopronban, tizenkilencet Hegyeshalomnál állították meg a határrendészek.

A mosonmagyaróvári határrendészek egy angol honosságú Ford Transitot állítottak meg 2013. április 28-án Hegyehalomnál, az M1 autópályán. A járműben utazó öt külföldi a debreceni befogadó állomásról szökött meg. A négy elefántcsontparti férfi a tábor területére érvényes okmánnyal, ötödik társuk – mali állampolgár - humanitárius tartózkodási engedéllyel rendelkezett. A járműben hatodikként utazó szomáliai férfi érvényes, külföldiek részére kiállított személyi igazolvánnyal igazolta magát.

Sopronban a GYSEV pályaudvarról négy – 2 koszovói, 2 afgán -, érvényes okmányok nélkül utazni szándékozó külföldivel szemben intézkedtek a járőrök, míg a RailJet nemzetközi gyorsvonatról egy Bécsbe tartó marokkói és kubai férfit tartóztattak fel.

Előző napon az M1 autópálya 172 km szelvényében egy Mercedes taxit és utasait vonták ellenőrzés alá az autópályás járőrök. A járművet egy budapesti férfi vezette. Négy pakisztáni utasa közül ketten humanitárius tartózkodási engedéllyel, ketten pedig a befogadó állomás területére érvényes okmánnyal igazolták magukat.

A taxisofőr a rendőröknek elmondta, hogy utasait a fővárosban vette fel, akik Bécsbe szándékoztak utazni. A viteldíjban is megegyeztek, melyet a fuvar létrejöttekor ki is fizettek.

A RailJet és az Euregio nemzetközi gyorsvonatokon nemzetközi akció keretében, öt külföldivel szemben – 1 pakisztáni, 4 koszovói - intézkedtek a magyar és osztrák rendőrök. Sem jogszerű magyarországi tartózkodásukat, sem továbbutazásuk feltételeit igazolni nem tudták.

A 21 migránssal szemben, idegenrendészeti eljárás megindítása mellett, tiltott határátlépés kísérlete miatt indított szabálysértési eljárást a rendőrség.

Az Angliában élő, Ford Transit 44 éves magyar vezetője, Sz. László Zsolt ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.