Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 10. 11:01, péntek | PR

FIAC kompresszorok: az innováció útján

FIAC kompresszorok: az innováció útján

A kompresszorok gyártói közül évtizedek óta kiemelkedik az olasz FIAC. A cég a szakmában töltött idő összes tapasztalatát felhasználva gyártja minőségi berendezéseit, a kulcsszó pedig egyértelműen az innováció.

Kompresszoraik számos területen alkalmazhatók.

A kompresszorok úttörői
Szinte az összes iparágban alapvetés, hogy létezik legalább egy olyan gyártó, aki évtizedek óta meghatározó szereplője az adott szegmensnek. Ezt jellemzően professzionális hozzáállásukkal, innovatív szemléletükkel és a szakmában eltöltött idő során szerzett tapasztalatok beépítésével érik el. Ugyanez igaz az iparban használt berendezésekre, melyek között szintén akadnak kiemelkedő márkák. A gázsűrítők piacán ezt az olasz gyártmányú FIAC kompresszorok jelentik.

A FIAC 1977 óta foglalkozik kompresszorok gyártásával és forgalmazásával. Ez idő alatt folyamatosan újabb és újabb szabványokkal jelentkeztek, melyekkel megújították és nagyban meghatározták a készülékek piacát, ahogy teszik ezt a mai napig. Nevükhöz köthetők a hordozható kompresszorok, az alumínium alkalmazása a motorgyártásban, az olajmentes kompresszorok, vagy épp az ipar igényeire válaszoló „csendes” berendezések. Készülékeik a mai napig meghatározók és számos felhasználási módjuk ismert.

FIAC kompresszorok különféle célokra

A FIAC kompresszorok termékskálája a piaci igények egészének lefedésére törekszik. Napjainkban a két leginkább keresett kompresszortípus a dugattyús- és a csavarkompresszorok. Előbbi elsősorban hobbi- és barkács célokra alkalmas, olajmentes verzióik pedig a fogászat és a kozmetika területén is használatosak. A FIAC kompresszorok felsőbb szintjét a csavarkompresszorok jelentik. Ezek már drágább, komolyabb készülékek, melyek kifejezetten ipari célokat szolgálnak. Azok igényeit is képesek elégítik, akiknek folyamatosan nagy teljesítményre és szünetmentes sűrített levegőellátásra van szükségük.

A kompresszorok, bár egyetlen feladat ellátására képesek, mégis számos területen alkalmazhatók. A sűrített levegő sok területen tehet jó szolgálatot, könnyítheti meg a munkát, sok esetben pedig nélkülözhetetlen. Lássunk néhány példát azon területekre, ahol a FIAC kompresszorok a felhasználók javát szolgálhatják munkájukkal.

Autóipar: ezen a területen a kompresszorok alkalmazása sokrétű. Alapvetően a fényezési és felületkezelési munkák során alkalmazzák, ugyanakkor kisebb munkák során is hasznos lehet. Például kerekek vagy pneumatikus alkatrészek cseréjekor nélkülözhetetlen szolgálatokat tesz.

Festés: a kompresszorok segítségével festékszórók is üzemeltethetők, melyekkel kisebb és nagyobb felületek precíz festése is megoldható. A festést megelőző előkészítő munkák során is használhatjuk a festendő felületek tisztítására, portalanítására.

Építőipar: az építőiparban is számos területen alkalmazhatók a FIAC kompresszorok, hiszen egy sok lépcsőből álló folyamatról van szó. Egyes munkafázisoknál nem csak megkönnyíti munkánkat, de egyenesen nélkülözhetetlen egy megfelelő gázsűrítő.

Mezőgazdaság: a mezőgazdasági folyamatok megbízhatóságot és hatékonyságot igényelnek. A kompresszorok a permetezési munkák és a tejgazdálkodáshoz használt gépek üzemeltetése során is pótolhatatlan segítséget nyújtanak.

Ez a néhány felsorolt alkalmazási terület is jól jelzi, hogy a kompresszorok egyszerű mivoltuk ellenére mennyire sok helyen használhatók hatékonyan. A FIAC kompresszorok pedig garantáltan minőségi választást jelentenek, legyen szó akármilyen feladatról, melyhez sűrített levegőre van szükségünk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről