Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2016. Október 21. 15:00, péntek | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Theatrum ad Flexum utánpótlásképzés és ami még mögötte van... - O. Cser Zitával beszélgettünk

Theatrum ad Flexum utánpótlásképzés és ami még mögötte van... - O. Cser Zitával beszélgettünk

Mosonmagyaróváron eddig még nem indított kurzusokkal indítja tánciskoláját O. Cser Zita táncpedagógus.

O. Cser Zita neve ma már eggyé vált a művészeti tánccal. Mottója: “Ars Longa” – A művészet örök

Ő a tánc szerelmese, a néhai Szigeti Gábor táncpedagógus egyik legszorgalmasabb és legelkötelezettebb tanítványa. A Theatrum ad Flexum Színház koreográfusaként eddig is nagyon sok munkájával ismerkedhettünk meg, nem beszélve a városi és különböző iskolai rendezvényeken bemutatott gyermektánc csoportok fellépéseiről.

2016. őszétől azonban újabb oldalával mutatkozik, hiszen LongaArs Stúdió néven új lehetőséget indít a városban Blahovits Mártával, Zemplenszkyné Rujder Évával és Major Tamással együttműködve.

Miről és kinek szól ez az új koncepció?

Idén és jövőre is nagy darabokkal készülünk a Theatrum ad Flexum Színházban. Ahhoz, hogy megfelelő minőségben és mennyiségben tudjunk dolgozni, megfelelő utánpótlásra van szükségünk. A LongaArs Stúdió elsősorban tánc és színházjátszás képzéssel foglalkozik. Az alapképzések mellett azonban megtalálhatóak.

  • egyéni fejlesztések, kiscsoportos különórák
  • művészeti iskolákba történő felvételi előkészítés
  • színpadi fellépések lehetősége
  • együttműködés más művészeti ágakkal (színművészet, táncművészet, zeneművészet, képzőművészet)

Tehát egy komplex művészeti Stúdiót biztosítunk mindazok számára, akik Mosonmagyaróvár és környékén érdeklődnek a színpad és a színfalak mögötti világ után – kortól és nemtől függetlenül.

Ez mennyiben különbözik a nagy sikerű FlexArt Tánckar munkájától?

A FlexArt csoport 2008. óta a Theatrum Ad Flexum Színház tánckaraként működik. A színpadi- és moderntánc képzésen nevelkedett csoport ebben a felállásban már 6. éve aktív részese a színház életének. Nagyobb színházi Előadásaink:

  • Isten pénze
  • A kölyök
  • Valahol Európában
  • Dzsungel könyve

Jelentkezni a 30-740-81-91-es telefonszámon lehet.

Koreográfus munkáid nagy része kötődik a mosonmagyaróvári színházhoz. Ezek rengeteg felkészülést igényelnek tőled. Most azonban egy teljesen új mozgásformát is bemutatsz a nagyközönségnek. Mit lehet erről tudni?

Igen, új dolgokkal készülök az ősztől. Más korcsoport és közönség, de mindegyik a tánchoz kötődik. Nem is tudom, melyikkel kezdjem igazán, de azért nézzük sorba:

  • 8 alkalmas kezdő társastánc tanfolyam indul felnőtteknek. Az első alkalom október 7-én lesz, Jánossomorján, a Balassi Bálint Művelődési Házban. Ide várunk minden olyan felnőtt párt, akik szeretnék elmélyíteni még jobban tánctudásukat vagy elsajátítani az egyes táncok alaplépéseit. A jó hangulat és a jó zene biztosan garantált, a 8. alkalom végére pedig az is kiderül, kik lesznek a parkett új ördögei… J

  • Intenzív társastánc-kurzus leendő esküvős pároknak. Nagyon felkapott lett a közösségi médiában is, hogy a fiatal pár valami eget-rengető, egy szívet melengető vagy épp egy előre betanult csoportos táncot ad elő a násznép előtt. Ez egyedi és megismételhetetlen élmény! Erre készítjük fel az ifjú párt. Az órák felépítése hasonló, mint a társastánc óráké, de annyiban mégis exkluzív, hogy csak a leendő párral foglalkozunk egyéni ütemben és természetesen a kért zenei stílusokban.

  • Színpadi- és moderntánc - több időpontban, de egy helyszínen. Ezek a táncórák kifejezetten azoknak a tanítványoknak szólnak, akik a színpadon szeretnék megmutatni tánctudásukat. Nem titkolt célunk, hogy a FlexArt tánccsoport karában lássuk viszont majd ezeket a gyerekeket! Ennek az óratípusnak a Magnólia ad otthont

  • Csapatépítés jelleggel indul ’Szórakoztató, munkatársakat összekovácsoló táncos tréning’. Ehhez nincs igazán mit hozzáfűzni, le kell egyeztetni az időpontot és ki kell próbálni! Itt csoport-koreográfia betanítására is van lehetőség!

Jelentkezni a 30-740-81-91-es telefonszámon lehet.

És most jön a két legizgalmasabb:

  • Kezdő Felnőtt Balett – és moderntánc. Ki ne álmodozott volna kislányként arról, hogy tüllszoknyában és balerinacipőben végigforog egy hatalmas színpadon? Ez egy költői kérdés, de alapvetően erre az elképzelésre építünk. E mellett ez a mozgásforma kemény alakformálást, szép testtartás, szálkás izomzat, harmonikus mozgás, nőies mozdulatok, súlycsökkenés is biztosít a tánc inspirálta gyakorlatokkal, mozdulatokkal. A felnőtt balett órák helyszíne az Ujhelyi Imre Általános Iskola balett terme

És amit a legjobban várok már, az az Öröm Tánc! J

A megfogalmazás lehet, hogy egy kicsit félreérthető, ezért megpróbálom elmagyarázni, hogy egyértelmű lehessen mindenki számára. A line dance (sor- illetve vonaltánc) egy zenés-táncos mozgásforma. Ebből a formából indulok ki óráimon, s erre építek fel alkalmanként egy-egy könnyen elsajátítható kis koreográfiát.Kortól, nemtől, tánctudástól függetlenül mindenkinek ajánlom, aki szeretne táncolni, szereti a jó zenét (cha-cha-cha, rumba, jive, disco, mambo, keringő, foxtrott, country…), vagy csak egy kellemesen fárasztó, örömteli időtöltésre vágyik. Táncolható párral vagy pár nélkül, így a kifogásoknak vége!

Jelentkezni a 30-740-81-91-es telefonszámon lehet.

O. Cser Zitáról, a FlexArt Tánckarról, a LongaArs Stúdióról valamint az induló tánccsoportokról további információk és aktualitások a www.ocserzita.hu oldalon olvashatóak!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.