Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2014. Március 18. 15:27, kedd | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

2013-ból 2014-be a bajnoki második helyezettel, Szántó Nikolettel

2013-ból 2014-be a bajnoki második helyezettel, Szántó Nikolettel

Kedves Nikolett!

Milyen volt a 2013-as évad?

- Nagyon mozgalmas, de elsősorban eredményes évet zártunk.

Terveink szerint az E46-tal indultunk volna a drift bajnokságban, de az csak az év végére készült el, így mindkét szakágban (drift és gymkhana) az E30-cal vettünk részt.

Erőben nehéz volt így felvenni a versenyt a mezőnnyel, de az E30 vezethetősége segítségemre volt a futamokon.

A Hell Energy Drift bajnokságban két futamgyőzelmünk volt, és az évet a 2. helyen sikerült zárnunk, aminek nagyon örültünk.

A magyar Gymkhana bajnokságban minden futamon dobogóra állhattam, és összetettben szintén a 2. helyet sikerült megszerezni.

Melyik volt a legemlékezetesebb versenyed?

- A tavalyi évben több versenyre is szívesen gondolok vissza.

Örültem a máriapócsi futamgyőzelemnek, mert végre az E30-cal is sikerült ott nyerni.

Jó emlék a King of Europe Szlovákiaringen rendezett futama is, az év végén. Az E46 végre elkészült, és igazából „csak” tesztelni mentünk. Viszont a 64 fős európai mezőnyben, a 4. helyen végeztünk, ami nagyon lelkesítőleg hatott az egész csapatra.

Nagy élmény volt a Madridban rendezett Gymkhana Grid verseny, ahol Ken Block-al és Vaughn Gittin Jr.-al is versenyezhettem. Erős ellenfeleim voltak a saját csoportomban is, így nagy boldogság volt, hogy sikerült megszerezni a 2. helyet.

A legkedvesebb emlék az Egerben rendezett városi drift verseny. Fontos volt számunkra. Életem talán legfontosabb versenye volt eddig. Egyrészt mert Eger a kedvenc magyar városom, másrészt családi kötelék is fűz hozzá. Édesapám a környéken nőtt fel, és gyerekkoromban sok időt töltöttem ott a nagyszüleim révén.

Nagymamámat csak néhány héttel a verseny előtt vesztettem el, így nagyon nehéz volt akkor a város kövein rajthoz állnom, és végig koncentrálnom. Egyszerre voltam boldog és szomorú az első helyért járó éremmel a kezemben, ott, a bazilika lábánál. A csapat minden tagjának könnybe lábadt a szeme, de elmondhatatlanul boldogok voltunk, hogy az első helyen végeztünk!

Mit tervezel idénre?

- Terveink szerint a KOE futamaira szeretnénk koncentrálni, de ez most még sok tényezőtől függ. Az biztos, hogy az E46-tal Driftelünk, az E30-cal Gymkhanazunk :)

Milyen változáson mennek át az autók?

- Sok a változás mindkét autón.

Az E46-ot befejeztük a télen. Nagyobb lóerővel vágunk neki az idei évnek, így a motorban kicseréltük a hajtókarokat, dugattyúkat, és a hengerfejet, valamint váltót is lecseréltük. A motort megpróbáljuk túlbiztosítani. Az új alkatrészekkel képes lesz akár 1000 - 1100 lóerőre is, de 750 Le körülire fogjuk programozni.

Az E30-nál karosszéria módosítások voltak, melynek célja, hogy az autó könnyebb és gyorsabb legyen. Hátulra egy E39-es futómű került be, a nagyobb tapadás érdekében, ami nagyon fontos a Gymkhana pályákon.

Mi a helyzet a csapattal?

- Megmarad a már jól összeszokott csapat. Nagyon hálás vagyok nekik. Minden eredmény a közös és elszánt munka eredménye! Lelkesen és vidáman vágunk neki ennek az évnek is!

Kik lesznek a partnereitek idén?

- Folyamatosan dolgozunk a háttérben az Akont-tal. Az idén is velünk lesz a Motul, amely a kenőanyagainkért felelős, a Racing-Shop, ami a versenyfelszerelésekben segít minket, és a Sportkonyha, amely segítségünk az egészséges táplálkozásban.

Valamint több új partnerünk is lesz, akiket hamarosan bemutatunk.

Hol láthatunk idén először?

- A közönséggel először idén egy impozáns helyen a Hungexpon, az Auto Motor és Tuning Show-n megrendezésre kerülő Gymkhana futamon fogunk találkozni.

Az első Drift verseny pedig Április 12-13.án Tökölön vár ránk.

Szeretettel várunk mindenkit!

Kövessétek Nikit a Facebookon :https://www.facebook.com/NikolettSzantoDrift

Címkék: Szántó Nikolett

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:01, vasárnap | Sport

Tour de Hongrie - Eisenkrammer: ilyen sportélményben még nem volt részem magyar körversenyen

Eisenkrammer Károly számára élete legkülönlegesebb sportélményét nyújtja eddig a Tour de Hongrie országúti körverseny.

2024. Május 12. 08:57, vasárnap | Sport

Meglepetésre kikapott Miskolcon a Fradi

A Diósgyőr 2-0-ra legyőzte otthon a bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.