Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Január 31. 04:17, hétfő | Helyi
Forrás: Jánossomorja Televízió

2011.01.31. - Kaviár vacsorára

2011.01.31. - Kaviár vacsorára

Kaviárt szolgáltak fel a jánossomorjai művelődési ház vendégeinek. Ezzel a címmel debütált a helyi Boloct Színtársulat egész estés színdarabja január 22-én. Január 29-én, szombaton volt az utolsó bemutató előadás a kisvárosban. Be

Csiky Gergely darabja egy vidéki patikus kalandját mutatja be, aki életében először a felesége nélkül utazik Budapestre, a nagy szórakozás reményében. Ám egyáltalán nem sikerül felhőtlenre a kirándulás: a feleség is szeretné kihasználni a szabadságot, így ő is elindul a fővárosba, ahol természetesen összefutnak. Egy időben érkezik még a városba három nagynéni, akik férjhez akarják adni unokahúgukat, egy hajóskapitányhoz, akinek azonban van már szerelme. Minden egy városligeti kis vendéglőben kezdődik, ahol a szereplők összefutnak. A bonyodalmakkal átszőtt komédia a múlt századi, pesti hangulatot idézi, dalokkal, táncokkal színesítve.

A szervezők úgy gondolják elérték a kitűzött célt: ismét sikeres darabbal álltak a színpadra. Nikházi Árpád a darab rendezője elmondta: igyekeztek olyan művet választani, ami a jánossomorjai emberekhez is közel áll. Úgy gondolják, megérte a rengeteg idő és energia, amit a felkészülésre áldoztak, hiszen igazi kikapcsolódást és szórakozást nyújtottak a közönségnek.

Az öt új taggal bővült társulatnak nehéz volt a felkészülés, a három felvonásos komédiára nyár óta próbáltak. A most már tizenkét tagot számláló felnőtt színjátszókör a jövőben is tervezi rövidebb darabok előadását.

A társulat hamarosan Mosonmagyaróváron is színpadra áll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.

2024. Február 20. 11:51, kedd | Helyi

Mit kezdjünk veszteségeinkkel?

Igazi Barbara személyiségfejlesztő, Gyászfeldolgozás Módszer specialista, integrál tanácsadó \"Mit kezdjünk veszteségeinkkel?\" című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban.