Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Szeptember 05. 12:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

19 közlekedési baleset történ Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt 24 órában

19 közlekedési baleset történ Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt 24 órában

A közlekedési szabályok betartása mindannyiunk közös érdeke.

Gyalogos sérült abban a közlekedési balesetben, amely Mosonmagyaróváron történt 2019. szeptember 4-én 12 órakor, a Városkapu téren. Egy Toyota típusú személyautó osztrák sofőrje közlekedése során későn észlelt a kijelölt gyalogos átkelőhelyen egy, a kerékpárját maga mellett toló helyi lakost, és elütötte. A baleset következtében a 64 éves nő megsérült.

A balesetet a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vizsgálja.

Nem állt meg a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzése ellenére egy Volkswagen típusú személygépkocsi sofőrje Győrben, 2019. szeptember 4-én 12 óra 40 perckor, a Vasvári Pál út és a Szent Imre út találkozásánál. Az autó vezetője egyenesen behaladt a kereszteződésbe, ahol érintőlegesen nekiütközött egy szabályosan közlekedő segédmotoros kerékpárnak. A motoros az ütközés következtében elesett és megsérült.

Biciklis sérült abban a közlekedési balesetben, amely 18 órakor történt Győrben, az Ipari utcában. Egy Peugeot típusú személygépkocsi sofőrje közlekedése során az Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget egy neki jobbról - szabálytalanul, a forgalommal szemben közlekedve - érkező kerékpárosnak. Az autó a bal elejével nekiütközött a biciklisnek, aki ennek következtében a földre esett és megsérült.

A balesetek körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Közlekedési baleset történt Harkán, 22 óra 40 perckor, ahol egy Audi típusú személyautó sofőrje Ausztria felől közlekedett Sopron irányába, amikor haladása során letért az úttestről és egy villanyoszlopnak csapódott. Ezt követően a vízelvezető árokban állt meg a gépjármű, a balesetben a sofőr megsérült.

Az ütközés következtében a villanyoszlop kitört, a törmelék és az Audi szétrepülő alkatrészei egy ott parkoló autóban és az épület kerítésében is kárt okoztak. A 32 éves harkai sofőrrel szemben a helyszínen alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott.

Az ügy vizsgálatát a Soproni Rendőrkapitányság folytatja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét arra, hogy a közlekedési szabályok betartásával megelőzhetőek a balesetek!

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.