Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Szeptember 11. 11:34, vasárnap | Helyi
Forrás: MKCSE

15 gólos vereség az Audi ETO-tól

15 gólos vereség az Audi ETO-tól

Felkészülési mérkőzésen lépett pályára a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club, amely a „nagytestvért” a Győri Audi ETO KC-t fogadta Mosonszolnokon.

A gálamérkőzés ezúttal rövid ünnepséggel kezdődött, hiszen a két csapat játékosai átadták a korábban összegyűjtött pénzösszeget, amelyet a Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény - Idősek Bentlakásos Otthonai számára ajánlottak fel. A két klub együttesen 200000 Ft-tal tudta támogatni a szépkorúak intézményeit.

Ezt követően a két szurkolói egyesület vezetője jelképesen egy-egy könyvet is átadott KESZI képviselőinek, hiszen a csapatok drukkerei olvasnivalót is gyűjtöttek az időseknek. Köszönhetően Nektek több száz könyvvel bővült a házi könyvtáruk.

Csiba Erzsébet: Őszintén bevallom, én mindig megilletődöm, amikor olyan helyről jön a segítség, ahonnan az ember a legkevésbé számít. Hiszen ha jól belegondolunk a fiatal sportolók világa igencsak messze van a mi időseink világától. A fiatalság, az egészség, a jókedv találkozik így most az öregedéssel, a szenvedéssel, az elesettséggel, ami még különlegessebbé teszi ezt a történetet és ez számomra nagyon nagy öröm – mondta el a KESZI vezetője.

A kezdő sípszó előtt az utolsó ünnepelni való Horváth Ilona nagylelkűsége volt, aki a korábban licitálásra meghirdetett mezt, 50000 Ft.-ért megvásárolta. A mosonmagyaróvári klub ajándékaként pedig a kezdődobást is elvégezhette a mérkőzésen.

A Győri Audi ETO számára ez volt az utolsó edzőmérkőzés a jövő héten rajtoló NB I-es kézilabda bajnokság rajtjáig, amely jól is sikerült számukra. A vendégek már a találkozó elejétől kezdve irányították a mérkőzést. Folyamatosan növelték előnyüket, amely már a 20. percben tíz gólosra nőtt. A szünetre is maradt ez a különbség, 8-18-ra vezetett a Győr.

A folytatásban sem változott sokat a játék képe. A mosonmagyaróvári hölgyek próbálták tartani magukat, ám a vendég zöld-fehérek még tovább növelték fórjukat. A végére tizenötre, így 19-34-re győzött az ETO.

Ambros Martín: Nem az eredmény számított, hanem az, hogy lássuk, hogy a rajt előtt nem sokkal hol tartunk. Legutóbb szorosabb mérkőzést játszottunk egymással, igaz mi még csak akkor kezdtük a felkészülést és a csapat sem volt teljes.

Csala Anita: Az ETO-val játszani mindig nehéz, számomra még inkább, hiszen most tértem vissza a sérülés után. Még nem vagyok teljesen elégedett a teljesítményemmel, de próbálom utolérni fizikálisan a többieket, hogy minél hasznosabban tudjak majd játszani a bajnokikon.

A gálamérkőzés eredeti tervek szerint az MKC számára is az utolsó edzőmeccs lett volna, ám, azért hogy az elhalasztott első fordulós találkozó alatt se pihenjenek a mosonmagyaróvári lányok, még egy összecsapást szerveztek számukra, a SZESE ifi csapata ellen jövő héten.

Varga József: Lehetett volna szorosabb is az eredmény, ha a helyzeteinket másként értékesítjük, de azért reális az, hogy nagyobb arányban tudott győzni az ETO. Néhány játékosomon úgy láttam túlságosan tisztelte a győri sztárokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.