Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Május 27. 10:32, szombat | Belföld
Forrás: Ügyészség

11 év fegyházbüntetést kapott az autós ámokfutó

11 év fegyházbüntetést kapott az autós ámokfutó

A Debreceni Járásbíróságon ítélettel zárult annak a férfinak az ügye, aki ellen Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat.

Az erőszakos többszörös visszaeső vádlott 2022. február 8-án autójával ittas állapotban menekült a rendőrök elől és a többszöri rendőri figyelmeztetés ellenére sem állt meg. A menekülés alatt a vádlott gépjárművét nagy sebességgel az egyik őt megállítani szándékozó rendőr felé irányította, aki úgy kerülte el, hogy a vádlott elüsse, hogy elugrott a kocsi elől a négysávos út szalagkorlátja felé.

A Debreceni Járásbíróság a férfit az ügyészi vádirattal egyezően bűnösnek mondta ki, így halmazati büntetésül 11 év fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra és 7 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság továbbá megállapította, hogy mivel a vádlott erőszakos többszörös visszaeső, ezért nem bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be ellene, elsődlegesen felmentésért, másodlagosan pedig enyhítésért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő