Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Január 26. 07:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

108 nyugat-dunántúli projekt nyert támogatást az Új Széchenyi Tervből

108 nyugat-dunántúli projekt nyert támogatást az Új Széchenyi Tervből

Száznyolc Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyei projekt megvalósítását támogatták az Új Széchenyi terv programon keresztül.

Száznyolc Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyei projekt megvalósítását támogatták az Új Széchenyi terv (ÚSZT) keretében a regionális operatív programon keresztül - jelentette be Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója.

A nyertesek közül 79 projekt telephelyfejlesztésre csaknem 3,7 milliárd forint, 23 projekt turisztikai szolgáltatások támogatására 1,5 milliárd forint, hat projekt pedig rekultivációra 221 millió forint támogatást kapott.
A telephelyfejlesztések kapcsán összesen 8,3 milliárd forintnyi beruházás valósul meg, a fejlesztések eredményeként a vállalkozások 1736 munkahelyet tudnak megtartani, és 567 új munkahely jön létre.
A 79 támogatott telephelyfejlesztés közül 16 Vas megyei, ezek között található olyan cég, amely szállítmányozással, logisztikai szolgáltatásokkal, ásványvíz-palackozással, hulladékfeldolgozással, fémmegmunkálással foglalkozik, de olyan is, amely a támogatásnak köszönhetően egy családi napközi parkosítását és felszerelését oldja meg.
A 23 támogatott turisztikai fejlesztés közül hat vasi, ezek között található a sárvári gyógyfürdő, egy mezőgazdasági részvénytársaság, amely fogadót is működtet, és újabb turisztikai attrakciókat kíván létrehozni, két szálloda, amely szolgáltatásait kívánja bővíteni, illetve egy építési vállalkozási is, amely a hivatásturizmus szolgáltatás fejlesztésére vállalkozik - ismertette az igazgató.
Breznovits István szólt arról is, hogy az idén áprilisig nyolc új pályázat révén összesen több mint 13 milliárd forint értékű támogatást hirdetnek meg a Nyugat-dunántúli operatív program keretében. A legnagyobb keret, mintegy 5,4 milliárd forint a kiírás szerint a régió történelmi és kulturális örökségének fenntartható hasznosítására, a természeti értékeken alapuló aktív turisztikai programok fejlesztésére áll rendelkezésre.
Jelentős támogatásban - a rendelkezésre álló keret kétmilliárd forint - részesülhetnek egészségturisztikai szolgáltatások fejlesztésére irányuló pályázatok, de segítik a vállalati együttműködést, klaszterek fejlesztését, a TDM-szervezetek kialakítását, az alap- és járóbeteg-ellátás fejlesztését, valamint oktatásfejlesztési projektek megvalósítását is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.