Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Április 28. 00:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nemes Claudia

Mosonshow 2019 - Kilátásban a 2020-as makettező olimpia rendezési joga?

 Mosonshow 2019 - Kilátásban a 2020-as makettező olimpia rendezési joga?

Április 18-án tartottak sajtótájékoztatót a XXIII. Mosonmagyaróvári Makett Kiállítás és Verseny szervezői, ahol az idei verseny aktualitásaira hívták fel a figyelmet.

2019. április 27-28-án kerül megrendezésre Mosonmagyaróváron Európa 3. legnagyobb makett rendezvénye. Ez a legkiválóbb minőséget és egyben óriási felelősséget is jelent. – mondta Egresi András, a Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület vezetője.


S mint ahogy megszokhattuk a 23 éves fennállás alatt, a szervezőknek minden évben sikerül a makettek izgalmas világába valami extra újdonságot is belecsempészni.

  • Az idei év jelszava az utánpótlás képzés. Egy külön terepasztal várja majd az érdeklődőket, ahol bárki kipróbálhatja magát, s megismerheti a makettezés rejtelmeit.
  • 2019-ben a mosonmagyaróvári rendezvény a haladók számára is tartogat majd izgalmakat, hiszen megrendezésre kerül az SMR 24 órás makettverseny is. A nevezők a regisztráció után egy, a zsűri által kijelölt makett elkészítését kapják feladatként, amire 24 óra intervallum áll majd rendelkezésre.


A 2019-es MosonShow minden tekintetben más lesz, mint az eddigiek. Egresi Andrástól tudtuk meg azt az információt is, hogy ebben az évben ellátogatnak hozzánk azok a döntnökök, akik odaítélik a 2020. évi makettező olimpia rendezési jogát. Óriási tehát a felelősség, de biztos a háttérünk.” – zárta nyilatkozatát a főszervező.

Dr. Pető Péter, a Szigetközi TDM és Szigetköz Natúrpark Egyesület képviseletében hangoztatta
Azon dolgozunk, hogy térségünk is elnyerje a kiemelt turisztikai térség címet. Ehhez kíváló rendezvény a turisztikai szezont nyitó Moson Model Show, melyet méltán ajánlottunk a Magyar Turisztikai Ügynökség figyelmébe, hiszen kb. 4000 vendégéjszakát foglal el ez a hétvége. Az évek során kialakult tapasztalat pedig azt mutatja, hogy a Mosonmagyaróvári Makett Kiállítás és Versenyre érkezők az év további időszakában is visszalátogatnak ide, ahol a rendezvény ideje alatt és azon kívül is számos kiegészítő programmal várjuk a családokat.

dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere a köszönetre helyezte a hangsúlyt beszédében és egyben biztosította a szervezőket a város anyagi támogatásáról is.
„Büszkék vagyunk arra, hogy mindezt képesek vagyunk megvalósítani. Nagyon komoly szellemi és fizikai megterhelés, mire egy ekkora rendezvény lebonyolódik. A város folyamatosan biztosítja az anyagi hátteret a jövőben is, mindazonáltal szeretnénk, hogy ez a hétvége maradjon a makettezők ünnepe!"


A sajtótájékoztatón részt vett Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója is, aki elmondta:
"Mindig is büszkék voltunk arra, hogy a Flesch Központ a rendezvény mellé tudott állni. A fesztivál szezont ezzel a programmal indítjuk a városban. Ezt követi a Városi Majális, a Flesch Zenei Hét, a Gurul a város, a VOLUTA, a Szigetköz Piknik, a Szent István Napok, majd a Szigetköz ízei, Vármegye borai Fesztivál."

A hatalmas nemzetközi rendezvény tavaly készült pillanatképeiből csatolunk galériát, mintegy kedvcsinálóként, az idén 1854 előnevezett munkát váró eseményhez.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 16. 23:13, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Mosonmagyaróvár Város Helyi Választási Irodája szavazatszámláló bizottsági feladatokat vállaló, mosonmagyaróvári lakóhelyű választópolgárok jelentkezését várja

2019. Július 16. 23:06, kedd | Helyi

Nyolc újonnan kiképzett tűzoltó kezdte meg szolgálatát megyénkben

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon hetvenkilenc, frissen végzett tűzoltó esküdött föl a hivatására július 12-én.

2019. Július 16. 22:49, kedd | Helyi

Bajnokok ellen játszik az MKC csapata

Kiegészült a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club nyári edzőmérkőzéseinek programja és a két felkészülési torna találkozóinak időpontjait is közölni tudjuk már.

2019. Július 16. 22:45, kedd | Helyi

Energetikai korszerűsítés miatt zárva tart a Huszár Gál Városi Könyvtár

2019. július 29-től energetikai korszerűsítés miatt a könyvtár minden részlege zárva tart. A munkálatok ideje alatt a könyvtár összes szolgáltatása szünetel.