Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 14. 12:10, szerda | Helyi

Koncertet adtak a zezeiskola növendékei

 Koncertet adtak a zezeiskola növendékei

Hétfőn délután tartották a zeneiskolások az év végi koncertjüket.

Mosonyi Mihály Zeneiskola növendékeinek hangversenyére került sor hétfőn a Művelődési házban.

Zeneiskola napjainban:

Iskolánkban két épületben folyik a tanítás. A városközpontban (Erkel Ferenc u. 12.) a mosoni városrészben (Szent István kir. u. 143.) Működő tanszakok: zongora, hegedű, gordonka, furulya, fuvola, klarinét, szaxofon, rézfúvó, ütő. Valamennyi pedagógusunk felsőfokú zenei (zenetanári) végzettséggel rendelkezik. Így a hozzánk beiratkozó gyermekek szakszerű képzésben részesülnek. Az iskola tárgyi felszereltsége is jól szolgálja ezt. Jó minőségű hangszerekkel és a mai kornak megfelelő műszaki felszereltségű tantermekkel rendelkezünk.

Növendékeink számára számos fellépési lehetősget tudunk biztosítani. Ezek a havonkénti növendék hangszerversenyeink, a különféle hangszeres és szolfézs zenei versenyek. A külföldi zeneiskolákkal fenntartott kapcsolataink révén nemzetközi szereplésekre is mód van. Iskolánkban több kamaracsoport működik, ilyenek többek között a fúvós zenekar, az ütős kamaracsoport és az egyes tanszakokon szerveződő csoportok. A legügyesebb fúvós tanulóink a városban működő felnőtt fúvós zenekarokban is kamatoztathatják a nálunk megszerzett tudásukat. A "B" tagozatos, tehetséges és szorgalmas növendékeinket felkészítjük a szakirányú továbbtanulásra és a zeneművészeti szakközépiskolai felvételire. Büszkék vagyunk hogy a nálunk tanító zenetanárok egy része is a Mosonyi Mihály Zeneiskolában kezdte meg zenei tanulmányait. 2007-ben iskolánk megkapta a "Kiválóra Minősített Alapfokú Művészetoktatási Intézmény" címet.

Hangversenyen készült további képek a galériában tekinthetőek meg:

http://infomovar.hu/kepek_lista/permalink:zeneiskolai-koncert-fotozta-nagy-maria-2011-12-12/

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.