Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Március 02. 10:57, szerda | Helyi

Hivatalosan is megnyílt a mosonmagyaróvári Új Esély Központ

 Hivatalosan is megnyílt a mosonmagyaróvári Új Esély Központ

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió fenntartásában megkezdte hivatalos működését az Új Esély Központ. Az átadót március 1-jén tartották, a pszichiátriai- és szenvedélybetegeket pedig folyamatosan várják a szakemberek.

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió 2020-ban indította el új tevékenységeként, az Új Esély Központokat az egész országban. Régiónként 5-5 intézményt hoznak létre. Ennek egyik fontos mérföldköve a mosonmagyaróvári központ megnyitása, amit hivatalosan március 1-jén adtak át.

Az intézmény pszichiátriai és szenvedélybetegek, ingyenes nappali ellátását végzi reggel 7 és este fél 8 között, az év 365 napján. A szociális alapszolgáltatás keretében 50-50 ellátottat fogadnak, 6-6 órában, délelőtti és délutáni órákban. A célcsoport a pszichiátriai ellátásban a 18 év feletti helyi lakosok, míg szenvedélybetegek esetében a 16 év felettieket várják majd.

Az ellátottaknak a nappali ellátás mellett mosási és tisztálkodási lehetőséget, valamint egyszeri meleg étkezést is biztosítanak. Az Új Esély Központ az önkormányzat mellett, a helyi szociális ellátórendszerrel, civil szervezetekkel együttműködésben látja majd el feladatát. A mosonmagyaróvári Új Esély Központban már megkezdték a segítségnyújtást, különböző elfoglaltságokkal, kézműves foglalkozással, önsegítőkörrel, de a jövőben recept és könyvklubbal is várják az érdeklődőket, az igényekhez igazodva. A mindennapos munkát szakmai képesítéssel rendelkező szakemberek végzik.

Baptista Tevékeny Szeretet Misszió 15 évvel ezelőtt létrehozott szervezet, ami egyházi jogi személyként, egyházi fenntartással működik. Az Új esély központ egy új kezdeményezés, de ezek mellett, összesen 9 szociális alapszolgáltatást nyújtanak az ország számos pontján. A szervezet elsődleges célja, hogy az ország bármely pontján eljuttassa szolgáltatásait olyan emberekhez, akik nem kaptak még megfelelő segítséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.