Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Május 07. 15:37, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: Mosonmagyaróvári Önkormányzat

Adományszámla – Beregszász javára

  Adományszámla – Beregszász javára

Amint az az aktuális híradásokból ismert, Kárpátalján (Ukrajnában) háború sújtja az ország lakosságát.

A magyar közösségekben gazdasági vészhelyzet alakult ki. A pénzügyi válság rendkívül súlyos helyzete miatt kétszázezer magyar ember komoly megélhetési gondokkal küzd. Magyar családok ezrei kényszerűen foglalkoznak az otthonaik elhagyásának gondolatával. Kárpátalja magyarsága meg szeretne maradni szülőföldjén, meg szeretné tartani otthonát, túl kíván jutni a háború sújtotta ország gazdasági válságán.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága megkereste a települések önkormányzatait a kárpátaljai magyar települések megsegítése tárgyában.

A társadalmi szolidaritás és a külhoni magyarság iránti felelősségvállalás tudatában Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata is csatlakozott ehhez a nemes kezdeményezéshez. Mosonmagyaróvár 2008. óta ápol testvérvárosi kapcsolatokat Beregszász városával. Az Önkormányzat testvérvárosunkat támogatandó adományszámlát nyitott, melyen fogadja mindazon magánszemélyek, civil szervezetek, vállalatok adományát, akik szeretnének segíteni a bajba jutott, jelenleg nagyon nehéz helyzetbe került kárpátaljai magyar honfitársainkon.

Bankszámlaszám: OTP 11737076-15367400-11560003

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata Képviselő-testületi döntés alapján , 500 ezer forint támogatást utal át Beregszász részére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:25, csütörtök | Életmód

Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?

A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.

2024. Május 16. 07:55, csütörtök | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks történelmi diadala

A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.

2024. Május 16. 07:54, csütörtök | Külföld

Már június végén megtartják az első nyilvános vitát Donald Trump és Joe Biden között

Már június végén megtartják az amerikai elnökjelöltek első nyilvános televíziós vitáját Joe Biden és Donald Trump között, majd szeptember elején második alkalommal is szembenézhet egymással a demokrata és a republikánus jelölt.