Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Szeptember 21. 10:00, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Konyhai megoldások – avagy a legkedveltebb stílusok

Konyhai megoldások – avagy a legkedveltebb stílusok

A konyha lakásunk ékének mondható, főleg azok számára, akik szeretnek sokat itt tevékenykedni. Egy konyha felújításánál vagy megépítésénél pedig mindig ott a dilemma: milyen legyen a hangulata?

Kreatívan otthonos vagy minimalista, mint egy butikban? Az alábbiakban ezt járjuk körbe.

Butik konyha – előnyök és hátrányok

A mostanában rendkívül divatos minimalista, modern dizájnban épült konyhákat hívhatjuk butik konyhának is. Itt ugyanis mindent szekrények rejtenek és sem az asztalon, sem a pulton semmi nincs kipakolva. Maximum egy-két fűszernövény marad ilyenkor a konyhapulton, semmi más. Totális letisztultság, erősen minimalista tárgyhasználat és semleges színek jellemzik az ilyen konyhákat. Előnye, hogy szép, rendezett környezetünk lesz, amit könnyű higiénikusan tartani, hátránya viszont az egyhangúság, amit idővel érzékelni fogunk. Ezen kívül az elpakolás is sokszor gondot jelenthet, hiszen ezek a konyhák akkor mutatnak igazán jól, ha mindent visszarakunk a helyére.

Milyen bútor lehet alkalmas az elpakolásra? A konyhabútorok közül a konyhai szekrények, a tálalószekrények és a komódok, illetve az elemes bútorcsaládok egyaránt megfelelnek a feladatnak. Éppen annyit szerezz be, amennyiben elfér minden konyhai felszerelésed!

Rusztikus konyhák a szép tárgyak kedvelőinek

A rusztikus konyhákban az a legjobb, hogy abszolút belefér az, hogy szeretett tárgyainkat kipakoljuk és személyessé tegyük általuk a konyhát. A kedvenc antik teáscsészéinknek és még a nagyi által ránk hagyományozott zománcos kannának is van helye az ilyen konyhában. Rusztikus mivolta miatt pedig a régi és antik kiegészítők, bútorok is tökéletesen belepasszolnak a miliőbe. A rusztikus konyhához remekül állnak a natúr, fa kiegészítők, a vintage hatású fehér bútorok és bárszékek, valamint a kő, tégla és koptatott fém felületek.

Színes konyhák – az élénkebb árnyalatok szerelmeseinek

A színek az idei trendekben a lakberendezés területén is jobban érvényesülnek, mint korábban. Szinte mindenféle árnyalat divatossá vált a megfelelő módon beépítve, ami a konyhákban is megjelent. Ez abban nyilvánulhat meg, hogy használhatjuk bátran a kedvenc nem tipikusan „konyhás” élénk színünket. Például ha a pink a kedvenc színünk, akkor azt nagyon jól tudjuk kombinálni a halványabb pasztellekkel, ami által egy színes, de egyáltalán nem túlzó színekből összerakott helyiséget kapunk. A konyhabútorok esetén a gombokat lecserélhetjük a kedvenc árnyalatunkra, vagy épp a függönyöket és a székek párnáit választhatjuk ki a kedvenc színünkből, amit jól ki tudunk egészíteni egy hasonló színű étkészlettel is. Ettől a konyhánk még nem lesz giccses, csupán kap egy extra élénkebb árnyalatot kiegészítésként.

A fotó forrása: peshkova - stock.adobe.com

Címkék: bútor, konyha, stílus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.