Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 13. 14:48, kedd | PR

K&H: több mint 90 ezer gyerek mérte össze pénzügyi tudását

K&H: több mint 90 ezer gyerek mérte össze pénzügyi tudását

minden korábbinál népszerűbb a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő

Az idei K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedőn minden eddigi rekordot túlszárnyalt a jelentkező diákok száma: több mint 3000 csapatban, összesen 12 300 diák nevezett a versenyre az ország minden részéből. Az általános és középiskolás fiataloknak kiírt vetélkedő célja, hogy ez a korosztály minél előbb beleássa magát a pénzügyekbe. A 2010-ben elindított, a pénzügyi edukációt fókuszba helyező versenyen eddig közel 900 település 2 000 iskolájából összesen több mint 90 ezer diák vett részt.

Idén minden eddigi rekordot megdöntött a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedősorozatára jelentkezett diákok száma: 12 300 diák nevezett 3 022 csapatban, ami kiugró, 40%-os növekedést eredményezett 2023-hoz képest, és egyaránt jelzi a fiatal korosztályok érdeklődését a pénzügyek iránt, valamint elkötelezett pedagógusok és szülők szervező- és felkészítőmunkáját.

Továbbra is a központi régióból jelentkeznek a legtöbben, de idén a Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékből álló térségben megduplázódott a résztvevők száma, így felzárkóztak az eddig is kiemelkedően aktív Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád, valamint Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár vármegyékből álló régiók mellé.
A résztvevők 4 korcsoportban vetélkedhetnek: 3-4., 5-6., 7-8. és 9-11. osztályosok. Valamennyi korosztályban nőtt a nevezők száma, mégis a 9-11. osztályos diákok között a leginkább szembetűnő a változás: 72 százalékkal többen, összesen 4 951-en neveztek, mint egy évvel korábban. Minden más szegmensben is jól kimutatható a megnövekedett érdeklődés: 292 településen 504 iskola állított csapatokat – míg tavaly 261 településen 429 iskola. Megható a csapatvezetők (tanárok és szülők) lelkesedése: idén 621-en vállalták a többletmunkát a gyerekekért, ötvennel többen, mint egy évvel korábban. Végül a csapatok háromnegyede jelezte, hogy részt venne úgynevezett „mentor-programban”, amikoris a K&H helyi bankfiókjának munkatársa segíti a csapat további felkészülését a vetélkedőre.

A verseny első fordulójának lezártát követően a játékot szervező K&H több különdíjat is kiosztott. A legtöbb diákot felkészítő személynek járó elismerést Szántó Mihályné nyerte. Őt nem lehet legyőzni: tavaly és tavalyelőtt is ő vitte el ezt a különdíjat. Vezetésével idén a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolából 102 csapatban 439 gyerek versenyzett.

Az iskolai létszámhoz arányosítottan legtöbb diákot nevező iskola különdíjat a miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola nyerte el 244 diákkal.

Az a hátrányos helyzetű kistérségben működő iskola, aki az iskolai létszámhoz képest a legtöbb diákot nevezte szintén különdíjat kapott. Ezt az elismerést a géderlaki Szent László Katolikus Általános Iskola és Óvoda érdemelte ki.

„A pénzügyek iránt megnyilvánuló kiemelkedő érdeklődés és az elmúlt évek kedvező tapasztalatai is megerősítenek bennünket abban, hogy a K&H jó úton indult el, amikor majd másfél évtizede kiemelt szerepet szánt a pénzügyi edukáció támogatásának. Fontos, hogy a fiatalok minél korábban megismerjék a pénzügyi megoldásokat, hogy felnőttként magabiztosan és tudatosan tudjanak bánni a pénzzel” ‒ jelentette ki Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A vetélkedő első fordulójának lezárta után folytatódik a K&H Vigyázz, kész, pénz! verseny, mégpedig a február 19-én rajtoló második fordulóval. Innen régiónként és korcsoportonként 5 csapat jut a középdöntőbe, majd korcsoportonként a legjobb regionális versenyzők a döntőbe. A végső megmérettetés egy személyes részvétellel megrendezett, nagyszabású esemény lesz Budapesten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről