Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Szeptember 05. 10:28, kedd | Belföld
Forrás: mti

Emberölés kísérletével vádolnak egy lövöldöző rendőrtisztet

Emberölés kísérletével vádolnak egy lövöldöző rendőrtisztet

Emberölés kísérlete miatt vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy - akkor még - rendőrtiszt ellen, aki tavaly decemberben egy csepeli társasházban lövöldözött - tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a vádlott a bűncselekmény idején a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába tartozott. Tavaly december elsején, kora délután ittas volt, amikor XXI. kerületi társasházuk földszintjén meglátta a társasházkezelő cég egyik alkalmazottját, aki éppen egy taligát tolt. A rendőrtiszt rövid szóváltás után engedéllyel tartott fegyverével többször belelőtt a lépcsőház plafonjába, majd célzottan a sértett irányába lőtt. Az alkalmazott ekkor már egy ajtó mögött állt, ezért nem találta el a lövedék, amely a falban állt meg.

A vádlott ráadásul - szabálytalanul - az átlagosnál jóval nagyobb roncsolásra képes úgynevezett expanzív lövedéket használt.

A rendőr a történtek után megpróbálta összeszedni az általa kilőtt lövedékek hüvelyét, majd a lakásában lehúzta a vécén őket.

A vádirat részét képezi egy másik cselekmény is: a rendőr egy héttel korábban, szintén ittasan a társasház pincéjében dolgozó két férfit fenyegette meg azzal, hogy megöli őket, ha nem hagyják abba a fúrást.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség a volt rendőrrel szemben emberölés kísérlete és kényszerítés kísérlete miatt nyújtott be vádiratot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során