Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 01. 08:02, szerda | PR

A K&H lett a legjobb fenntarthatósági bank Magyarországon 2023-ban

A K&H lett a legjobb fenntarthatósági bank Magyarországon 2023-ban

A K&H elnyerte a Euromoney „Magyarország legjobb fenntarthatósági bankja 2023” díját. A bankvilág egyik legelismertebb szaklapja a K&H felelős környezeti, társadalmi és vállalatvezetési gyakorlatát díjazta.

A brit Euromoney pénzügyi szaklap több mint 30 éve ismeri el azokat a pénzintézeteket, amelyek valamely szakterületen bizonyították kiválóságukat. A fenntartható pénzügyek kategóriában a „Magyarország legjobb bankja” díjat 2023-ban a K&H szerezte meg.

„Megtisztelő, hogy a világ legelismertebb pénzügyi magazinja nagyra értékelte erőfeszítéseinket” – nyilatkozta Guy Libot, a K&H vezérigazgatója. Hozzátette: „A K&H a belga KBC Csoport részeként elkötelezett a fenntarthatóság mellett. Az elmúlt években saját működésünkben nettó zéró szén-dioxid-kibocsátású pénzügyi intézménnyé váltunk, és folyamatosan növeljük mind a vállalkozások, mind a magánszemélyek olyan tevékenységeinek finanszírozását, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a környezetre. Ezt a megközelítést alkalmazzuk felelős befektetési alapjaink esetében is. Emellett ESG-szakértelmünket is felajánljuk ügyfeleinknek, tanácsadással segítve őket a zöld átmenetre való felkészülésben.”

A K&H rendszeresen támogat társadalmilag kiemelkedően hasznos civil kezdeményezéseket, amelyek elősegítik a környezettudatosságot. Tavaly a K&H hűsítő ligetek program keretében 555 fát és 1110 bokrot ültettek el iskolások segítségével 100 gyermekintézményben. Idén a WWF Magyarországgal kötött megállapodás értelmében a biodiverzitás fenntartása érdekében egy élőhely-rehabilitációs program elindítását támogatja a bank.

A K&H támogatja a zöld átmenetet, segíti ügyfeleit a klímasemlegesség elérésében. Magyarországon első bankként klímacélokat tűzött ki és 2022-ben a fenntarthatósággal kapcsolatos termékek széles skáláját vezették be mind a lakossági, mind az üzleti banki üzletágban.

A lakossági ügyfelek új zöld termékei és szolgáltatásai:

  • K&H zöld hitele a modern otthonokhoz 2022 augusztusa óta elérhető kedvezményes kamatkondícióval. A hitel finanszírozást nyújt energiahatékony új otthonok vásárlásához és a nem energiahatékony használt ingatlanok felújításához.
  • Felelős befektetési alapok: mostanra több mint 10 felelős alap érhető el, ami messze a legátfogóbb kínálat a befektetési piacon.
  • Honlapjukon ingyenesen elérhetővé tették az energetikai kalkulátort, amely pár egyszerű adat megadása után megbecsüli az ingatlan jelenlegi energiahatékonysági besorolását és iránymutatást ad a jövőben energetikai felújítások optimális megtervezéséhez.

Az üzleti banki divízió szintén aktív szerepet játszik a fenntartható finanszírozásban:

  • Az ügyfelek elkötelezettségének javítása az ESG-témák iránt tematikus megbeszélésekkel, összesen már több, mint 200 vállalati Ügyféllel.
  • A K&H Bank növeli a zöld hitelezés volumenét, kiemelt fókuszba helyezve a finanszírozás ezen területét.
  • Egyedülálló zöld lízing konstrukciót vezettek be, amely 100 százalékban elektromos járművek beszerzését segíti kedvezményes kamatkondícióval.
  • Agrárvállalatok számára honlapjukon ingyenesen elérhetővé tették az agrár CO2-kalkulátort, amely a mezőgazdasági cégek karbonlábnyomának becsléséhez alkalmas eszköz, egyedülálló Magyarországon.


A K&H környezeti felelősségvállalását nem csak a nemzetközi sajtó ismeri el, hanem hazai szakma is. A CSR Hungary szakmai zsűrije a „Legjobb környezeti felelősségvállalás” díjat adományozta a K&H-nak, valamint a „Legjobb CSR Programért” díjat kapta a K&H hűsítő ligetek projekt is, melynek keretében oktatási intézmények udvarán 555 fa és 1110 bokor került telepítésre.

Címkék: bank, díjazás, k&h

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.