Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Január 15. 19:32, kedd | PR

Térdeplőszékek rendhagyó módon

Térdeplőszékek rendhagyó módon

Miért választ egyáltalán az ember térdeplő széket, amikor a hagyományos székek egész garmadájából válogathat kedvére, ha széket keres? Pont ezért. Mert nem hagyományos.

A térdeplőszékek általában

Egy átlagos térdeplőszéketazért szerez be az emberek többsége, mert egyrészt divatos tenni az egészségükért, másrészt tehermentesíti a medence leginkább terhelt területeit. Alapvetően ezek nem rendelkeznek háttámlával, hiszen ennyi erővel akár egy hagyományos széken is ülhetnénk. A térdeplőszékeknek pont az a rendeltetésük, hogy az ülés közbeni tartást javítsák, így előzve meg a későbbi derék- és hátfájást. A terhelés megváltoztatásával eltéríti a medencéről a térdek irányába a súlyt, ezzel is könnyebbé téve az ülést. Pont a fentieknek köszönhetően a testünket ezáltal egyenes, egészséges tartásra ösztönözzük, hiszen háttámla híján nincs minek nekidőlnünk.

Ha ezt hagyományos székkel kombináljuk, akkor elég sokáig maradhat egészséges a gerincünk, mivel a folyamatos terhelés pedig a térdünk számára nem egészséges.
Ennek köszönhetően került kialakításra az a térdeplőszék, melyre háttámlát szereltek. Ezzel időnként hátradőlhetünk és megpihenhetünk, bár kétséges, hogy ezáltal nem veszítik-e el az egészséges mivoltukat. Talán pont ennek köszönhető, hogy amilyen gyorsan megszületett ez az ötlet, olyan gyorsan el is tűnt a piacról, így már nem sok helyen találhatunk példát erre a széktípusra. Természetesen a hagyományos térdeplőszékek hatékonyságát ez nem befolyásolja, ezeknek még mindig roppant jó az egészség-faktoruk.

Ha aktív ülést szeretnénk, akkor remek alternatíva lehet még a SpináliS székcsalád, amik igaz kicsit mások, mint a térdeplőszékek, de ahhoz hasonlóan hatnak a testünkre. Ezek a mozgó ülőlapjuknak köszönhetően biztosítják, hogy a testünk mozduljon a billenő ülőlap után, ezzel tartva állandó mozgásban azt. Emiatt érezhetjük azt az elején, hogy egy napnyi aktív ülés után akár izomlázunk is lehet, főleg addig, míg a testünk át nem szokik az ehhez hasonló terhelésre.

Érdekes tapasztalat, hogy bár ez a székcsalád természetesen rendelkezik háttámlával, a használók elenyésző százaléka dől hátra. Így relatíve ez a része kihasználatlan marad, még a SpináliS székek esetében is. Rengeteg, aktív ülést biztosító széket használó személy visszajelzései alapján az a tapasztalat, hogy az ergonomikus megoldásokban a hát (és a gerinc) megtámasztása sokadlagos szempont. Ez annak köszönhető, hogy attól önmagában nem lesz egészséges az ülés, sőt többet árt, mint használ, hiszen akkor ülhetnénk akár hagyományos irodai széken is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről