Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2019. Szeptember 14. 14:09, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mosonmagyaróvár városa megköszönte a tűzoltók munkáját

Mosonmagyaróvár városa megköszönte a tűzoltók munkáját

A Szeptember 12-én tartott képviselő-testületi ülésen elismerték a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók eredményét, akik az országos tűzoltó szakmai verseny első helyezését hozták el augusztus végén Karcagról.

Augusztus huszonhatodikán kezdődött a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedő Karcagon, ahol négy napon át összesen huszonkilenc hivatásos, önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltócsapat egyéniben, illetve csapatban versengett azért, hogy kiderüljön, szakmailag melyik az ország legrátermettebb egysége. A több napon át tartó versengésen elméleti és gyakorlati feladatok sora várt a csapatokra, de egyéni megmérettetés is volt irányító, beosztotti és gépjárművezetői kategóriákban. A mosonmagyaróvári tűzoltók bizonyították felkészültségüket, hiszen nem csak csapatversenyben győzedelmeskedtek, hanem egyéni első és második helyezést is szereztek.

Mosonmagyaróvár város polgármestere, Dr. Árvay István, tiszteletbeli tűzoltó megköszönte és elismerte a versenycsapat teljesítményét. A győztes mosonmagyaróvári tűzoltócsapat tagjai: Kobl Károly tűzoltó százados, Kézdi János tűzoltó törzsőrmester, Szabó Róbert tűzoltó főtörzsőrmester, Kulacs István tűzoltó főtörzsőrmester, Nagy Sándor tűzoltó főtörzsőrmester és Ujházi Roland tűzoltó törzsőrmester.

A csapat díjazása mellett, az egyéni legjobbak teljesítményét is elismerte a képviselő-testület: Irányítói kategóriában Kobl Károly tűzoltó százados 1. helyezést ért el, beosztotti kategóriában Kézdi János tűzoltó törzsőrmester 1. helyezést ért el, míg gépjárművezetői kategóriában Szabó Róbert tűzoltó főtörzsőrmester 2. helyezettként állhatott Karcagon a dobogóra.

A városi vezetőség elismerését a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Sallai Péter tűzoltó dandártábornok köszönte meg, aki kiemelte az önkormányzat és a katasztrófavédelem közötti kiváló együttműködést.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 19. 00:00, kedd | Helyi

XI. Győr-Moson-Sopron megyei nyugdíjas versmondó verseny

A verseny időpontja: 2019. november 19. (kedd) 14 óra. A verseny helyszíne: Fehér Ló Közösségi Ház színházterme (Mosonmagyaróvár, Szent István király út 140.)

2019. November 19. 00:00, kedd | Helyi

30 éves a mosonmagyaróvári Halmos László Énekegyüttes

Hans Leo Hassler egykori német zeneszerző idézetet mottóként használva kezdődött a mosonmagyaróvári Halmos László Énekegyüttes 30 éves jubileumi hangversenye.

2019. November 19. 00:00, kedd | Helyi

A teremtett világra vigyázni kell! - elindult a fásítási program Mosonmagyaróváron

Az Agrárminisztérium 2019. november 4-én indított országos faültetési kampányának első hivatalos állomása Mosonmagyaróváron volt.

2019. November 18. 12:49, hétfő | Helyi

Nolato - A sikeres komposztáló projekt folytatódik

A Nolato Magyarország Kft. továbbra is helyben komposztálja a növényi hulladékot.