Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2020. Május 08. 17:57, péntek | PR

Nemcsak az számít, hogy megkötöttük a biztosítást

Nemcsak az számít, hogy megkötöttük a biztosítást

A biztosítások óriási segítséget jelentenek, amikor válsághelyzet, gond van az életünkben.Sokan élnek ezzel a lehetőséggel, de vannak olyan tényezők, amelyek gyakran nem kevesek figyelmét elkerülik a szolgáltatás kapcsán

Természetesen az ‘apróbetűs részről’ van szó.

Az aggodalom feleslegessé válik

A házunktól kezdve az éppen futó hiteleinkig rengeteg mindent lehet biztosítani. Érdekes, hogy az első ilyen szolgáltatás a lehető legkiszámíthatatlanabb és legveszélyesebb tevékenységre vonatkozóan született meg. Európában mintegy hétszáz évvel ezelőtt a tengeri kereskedőhajók sikerét lehetett először bebiztosítani. Hiszen szinte bejósolhatatlan volt, befut-e egy-egy hajó, és hatalmas veszteség ért minden érintettet, ha a szállítmány odaveszett.

Az első magyar biztosítás is ugyanezt a tevékenységet érintette, a folyami hajózásra lehetett először biztosítást kötni idehaza 1807-ben.

Ma is rendszerint arra szoktuk ezt a szolgáltatást igénybe venni, ami valami miatt kockázatos. Ami nem igazán következhet be, arra nem kell ilyen téren költeni, de nagyon is kifizetődő lehet egy biztosítás, ha bekövetkezik a káresemény. Emellett van egy lelki vonzata is a biztosításnak, vagy a garanciának: rengeteg stressztől szabadíthat meg, ha tudjuk, hogy akármi történik - például egy utazás során elveszítünk egy értékes dolgot, vagy netán baleset ér - , a dolognak ez a része már el van intézve.

Érdemes odafigyelni szerződéskötéskor

Mivel a biztosítások igen sokrétűek, és több mindenre kiterjedően köthetjük meg őket, ez az a szolgáltatás típus, ahol sok múlik azon, hogy alaposan átgondoljuk-e azt, mit írunk alá. Egy lakásbiztosítás esetében kimaradhatnak tételek, amelyek fontosak a számunkra, ám nem számolunk vele - például a tető alakja miatt van kockázata a hónyomás okozta kárnak - , miközben fizethetünk olyasmiért, aminek szinte nincs esélye.
Fontos tehát, hogy mit teszünk bele a csomagba, amiért aztán havonta fizetünk. Sokat segít persze, hogy egy részletes listából válogathatunk, de érdemes több szolgáltatónál megnézni a lehetőségeket, hátha olyan kitételre bukkanunk valahol, amire nem gondolnánk, de számíthat.

A garancia is sokrétű

Az alapcsomagokon túl érdemes megismerkedni a plusz lehetőségekkel, vagy a későbbiekben ezekkel kiegészíteni - szükség esetén - a biztosításunkat. Például ha napelemeket vagy napkollektort veszünk, akkor ezekre is köthetünk pluszban biztosítást, ami ritkán része az alapcsomagnak, mivel aránylag kevesen használják a napenergiát.

A biztosítások körébe tartoznak a garanciaszoláltatások is - amelyeket például műszaki cikkekre köthetünk -, és amelyek az 1-2 éves gyári garancián túl is megoldást nyújtanak, ha az adott termék elromlik, tönkremegy.

Amennyiben például telefonra kötünk garanciát, alaposan nézzük meg, az egyik leggyakoribb problémára, a baleseti sérülésre kiterjed-e, vagy vonatkozik-e a szerződés a lopásra. Hiszen ha nem téríti meg a kárunkat az adott biztosítás olyan esetekben, amelyekre igencsak van esély, akkor nem a legjobb csomagra fizettünk be. Érdemes odafigyelni arra, hogy a lopás, rablás sok esetben plusz tétel. Ha emiatt aggódunk, akkor a kiterjesztett garanciát kell választanunk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Május 08. 17:48, péntek | PR

Mi az a dugódíj? Mit lehet tudni róla?

A dugódíjról sokat lehet, lehetett hallani a hírekben, de hogy pontosan mit jelent, azt nem biztos, hogy mindenki meg tudja mondani. Az is kérdés, hogy bevezetik-e egyáltalán, és ha igen, akkor mikor.

2020. Április 03. 05:00, péntek | PR

Tölts több időt a kertedben! - Online minden eszköz beszerezhető hozzá!

Gyönyörű zöld gyepet szeretnél a kertben? Megigazítanád a sövényt? Kivágnál egy-két fát? Tavasszal nagyon sok munkát találunk a kertünkben, melyhez a megfelelő kertigépek elengedhetetlenek.

2020. Június 04. 18:19, csütörtök | Helyi

Lomtalanítás a mosonmagyaróvári hulladékudvarban

Minden információ a lomtalanításról.