Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 07. 19:55, kedd | PR

Hogyan válasszunk nyelviskolát?

Hogyan válasszunk nyelviskolát?

Azt gondolnánk, hogy a nyelviskolák csak árfekvésben térnek el, ám a kép ennél komplexebb. Igazából minden iskola más és fontos, hogy megtaláljuk azt, ami számunkra a legideálisabb. De mi alapján?

Az ideális nyelviskola kiválasztásánálnyilván fontos tényező, hogy közel legyen az iskola, mivel nem akarjuk értékes időnket hosszú ingázással tölteni. Ahogy nincs két egyforma nyelvtanfolyam, úgy nincs két egyforma nyelviskola sem. Ezek közül nem biztos, hogy a közelben lévő nyelviskola feltétlenül azt nyújtja, amire szükségünk van. Nézzük meg a legfontosabb szempontokat!

Nyelvre szakosodott nyelviskolák

Angolt és németet szinte bárhol lehet tanulni, de egyre népszerűbbek az európai kis nyelvek, mint a svéd, a norvég és a holland. Ezeket már jóval kevesebb helyen tanítják még a fővárosban is. Vannak emellett olyan iskolák, amik kifejezetten egy nyelvet oktatnak, mint a British Council vagy a Geothe Institute. Lehet választási szempont, hogy kifejezetten egy adott nyelvre szakosodott iskolában tanuljunk, mert ez magasabb minőségben hozza a nyelvi oktatást és a kultúra megismertetésére is hangsúlyt fektet.

Tanítási módszertan

A legtöbb iskola kínál normál és intenzív tanfolyamot is, de a tanítási módszertan eltérő lehet. Van, ahol a klasszikus, nyelvtani fókuszú oktatás zajlik, de találunk kimondottan beszédközpontú nyelvtanfolyamokat kínáló iskolákat is, ahol rövid idő alatt használható nyelvtudást szerezhetünk. Keressük meg azt, amiben a legjobban érezzük magunkat!

Anyanyelvi tanárok

Az anyanyelvi tanárok alkalmazása igen sarkalatos kérdés egy iskola választásánál. Bizonyos szint felett rendkívül sokat tud hozzátenni a nyelvtanuláshoz, ha anyanyelvi beszélővel lehet interakciót folytatni élő környezetben. Mindig érdeklődjünk az anyanyelvi tanárokról az iskolában!




Csoportos oktatás vagy egyéni felkészítés

A kiscsoportos oktatásban sokkal magasabb hatékonysággal lehet nyelvet tanulni, ezért fontos a csoportok mérete is. Emellett lehet opció az egyéni felkészítés, amikor vagy egyénileg online, vagy rugalmas időbeosztásban tudunk tanulni. Ez a maximális kényelem mellett főleg a nyelvvizsgára felkészülés időszakában lehet nagyon eredményes, amikor szükségünk van a fókuszált tanulásra.

Nyelvvizsga központ

Szintén fontos szempont lehet, hogy az adott nyelviskola egyben nyelvvizsga hely is. A sikeres vizsga letételéhez sokat segíthet, ha a nyelviskola vizsgáztató helyként rutinnal rendelkezik abban, hogy egy adott nyelvvizsga milyen mederben zajlik, és tanárai kifejezetten a nyelvvizsga feladatainak megfelelően folytatják a nyelvi oktatást. Ez persze ugyanakkor limitálja is a nyelvvizsga választási lehetőségünket, hiszen egy iskola ritkán akkreditál többféle nyelvvizsgára, de nem hátrány, ha már a kezdetektől fogva tudatosan készülünk a majdani nyelvvizsgára minden vonatkozásban.

+1 tipp: A jó nyelviskola kiválasztása végtelenül szubjektív folyamat, ezért vegyünk részt ingyenes próbaórán, ha erre lehetőség van.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről