Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2020. Január 07. 19:55, kedd | PR

Hogyan válasszunk nyelviskolát?

Hogyan válasszunk nyelviskolát?

Azt gondolnánk, hogy a nyelviskolák csak árfekvésben térnek el, ám a kép ennél komplexebb. Igazából minden iskola más és fontos, hogy megtaláljuk azt, ami számunkra a legideálisabb. De mi alapján?

Az ideális nyelviskola kiválasztásánálnyilván fontos tényező, hogy közel legyen az iskola, mivel nem akarjuk értékes időnket hosszú ingázással tölteni. Ahogy nincs két egyforma nyelvtanfolyam, úgy nincs két egyforma nyelviskola sem. Ezek közül nem biztos, hogy a közelben lévő nyelviskola feltétlenül azt nyújtja, amire szükségünk van. Nézzük meg a legfontosabb szempontokat!

Nyelvre szakosodott nyelviskolák

Angolt és németet szinte bárhol lehet tanulni, de egyre népszerűbbek az európai kis nyelvek, mint a svéd, a norvég és a holland. Ezeket már jóval kevesebb helyen tanítják még a fővárosban is. Vannak emellett olyan iskolák, amik kifejezetten egy nyelvet oktatnak, mint a British Council vagy a Geothe Institute. Lehet választási szempont, hogy kifejezetten egy adott nyelvre szakosodott iskolában tanuljunk, mert ez magasabb minőségben hozza a nyelvi oktatást és a kultúra megismertetésére is hangsúlyt fektet.

Tanítási módszertan

A legtöbb iskola kínál normál és intenzív tanfolyamot is, de a tanítási módszertan eltérő lehet. Van, ahol a klasszikus, nyelvtani fókuszú oktatás zajlik, de találunk kimondottan beszédközpontú nyelvtanfolyamokat kínáló iskolákat is, ahol rövid idő alatt használható nyelvtudást szerezhetünk. Keressük meg azt, amiben a legjobban érezzük magunkat!

Anyanyelvi tanárok

Az anyanyelvi tanárok alkalmazása igen sarkalatos kérdés egy iskola választásánál. Bizonyos szint felett rendkívül sokat tud hozzátenni a nyelvtanuláshoz, ha anyanyelvi beszélővel lehet interakciót folytatni élő környezetben. Mindig érdeklődjünk az anyanyelvi tanárokról az iskolában!
Csoportos oktatás vagy egyéni felkészítés

A kiscsoportos oktatásban sokkal magasabb hatékonysággal lehet nyelvet tanulni, ezért fontos a csoportok mérete is. Emellett lehet opció az egyéni felkészítés, amikor vagy egyénileg online, vagy rugalmas időbeosztásban tudunk tanulni. Ez a maximális kényelem mellett főleg a nyelvvizsgára felkészülés időszakában lehet nagyon eredményes, amikor szükségünk van a fókuszált tanulásra.

Nyelvvizsga központ

Szintén fontos szempont lehet, hogy az adott nyelviskola egyben nyelvvizsga hely is. A sikeres vizsga letételéhez sokat segíthet, ha a nyelviskola vizsgáztató helyként rutinnal rendelkezik abban, hogy egy adott nyelvvizsga milyen mederben zajlik, és tanárai kifejezetten a nyelvvizsga feladatainak megfelelően folytatják a nyelvi oktatást. Ez persze ugyanakkor limitálja is a nyelvvizsga választási lehetőségünket, hiszen egy iskola ritkán akkreditál többféle nyelvvizsgára, de nem hátrány, ha már a kezdetektől fogva tudatosan készülünk a majdani nyelvvizsgára minden vonatkozásban.

+1 tipp: A jó nyelviskola kiválasztása végtelenül szubjektív folyamat, ezért vegyünk részt ingyenes próbaórán, ha erre lehetőség van.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:50, szerda | PR

A legfontosabb konyhai edények egy kezdő háztartásban

Amikor valaki elköltözik otthonról és saját háztartása lesz, nem biztos, hogy rögtön tisztában van vele, milyen konyhai edények és eszközök kellenek. Segítünk, hogy mi az, ami biztosan jól fog jönni.

2020. Február 05. 18:46, szerda | PR

Az ókori Egyiptomtól napjainkig - a kesztyű története

Hideg, fagyos téli reggelek, mikor nehezünkre esik kilépni az ajtón. Ilyen körülmények között a megfelelő ruházat elengedhetetlen.

2020. Január 22. 18:14, szerda | PR

Diszkrét autólicitek

Az online aukciók világa nem ismeretlen az online térben otthonosan mozgók számára. A gépjármű árverések azonban egyelőre kevésbé törtek utat a hétköznapi felhasználók felé.