Városlista
2021. április 22, csütörtök - Csilla

Hírek

2021. Január 05. 16:50, kedd | PR

Három ok, amiért érdemes közigállást vállalni.

Három ok, amiért érdemes közigállást vállalni.

Nem könnyű olyan állást találni, ami hosszú távon megbízható, ezért érdemes mérlegelni, hogy hová jelentkezünk.

A közigállások biztos megélhetést nyújtanak, de van emellett három ok, amiért érdemes közszférában állást vállalni.

A közigállások esetében az állam alkalmaz, de itt is vannak különbségek. Nem mindegy, hogy közalkalmazottként vagy köztisztviselőként dolgozol, mert alapvetően más a jogállás és más a vonatkozó bérezés is. Van azonban három ok, ami minden közigállásra vonatkozik és elég nyomós ahhoz, hogy ilyen állásra jelentkezz.

Mindig van felvétel

Költségvetési megszorítás idején előfordulhat ugyan, hogy befagyasztják az új alkalmazottak felvételét, de alapvetően igaz, hogy az államnál mindig van felvétel. A KSH adatai szerint a köztisztviselők és közalkalmazottak létszáma a költségvetési intézményekben a közfoglalkoztatottak nélkül 2018 végén elérte az 1 millió 376 ezer főt. Egyetlen vállalat sem foglalkoztat ennyi embert Magyarországon, és ezzel az állam a legnagyobb munkaadó.

Az államapparátus működtetéséhez mindig keresnek új munkatársakat, és ezek nagyrészt szellemi foglalkozású állások, így a diplomásoknak aranybánya lehet közigállások között böngészni.

Fix és kiszámítható fizetés és juttatások

A legtöbb munkahelyen feszültségeket okoznak a bérkülönbségek és soha nem tudhatod, hogy a kollégád mennyivel többet vagy kevesebbet keres nálad. A közigállások esetében ez a probléma nem áll fenn, hiszen központilag szabályozott bértábla, illetve illetményalap van megállapítva. Ennek alapján nincs az időnként hosszas és kínos béralku. Pontosan ki tudod számítani előre, hogy mennyi juttatás jár egy meghirdetett pozíció mellé, nincsenek meglepetések.

A béred lehet, hogy nem lesz a legtöbb, de pontosan kiszámítható, hogy mennyit kapsz. Emellett számíthatsz nyelvpótlékra is, aminek a mértéke szintén központilag szabályozott.

Az állam mindig kifizet

Az utolsó, ám talán legnyomósabb érvünk, hogy az állam nem esik fizetési hátralékba. Egy közigállás esetében mindig számíthatsz arra, hogy hónap elején megjelenik az átutalás a bankszámládon. Az állam mindig kifizet, így a megélhetésed biztosítva lesz, akármi is történjen.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 22. 15:13, csütörtök | PR

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

A magyarok ki vannak éhezve a jó koncertekre, legalábbis erre utal, hogy már tízezrek nézték meg a Németországban és Amerikában élő magyar zenész-producer Leslie Mandoki és világsztár barátai online koncertjét.

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 03. 09:23, szombat | PR

Hajpakolások otthon és mi az a DHT hormon?

Az öregedési folyamatok nem csupán a bőrünket érintik, a hajunkon is lenyomatot hagynak. Ezért nem csak a bőrápolásunkban szükséges kialakítani egy napi rutint, hanem a hajápolásban is.