Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 07. 09:01, hétfő | PR

Gurulóállvány, biztonság a magasságban

Gurulóállvány, biztonság a magasságban

A magaslati munkákhoz elengedhetetlen, hogy a lehető legbiztonságosabbak legyenek a körülmények. Éppen ebben lehet segítségünkre egy gurulóállvány.

Kinek érdemes elgondolkoznia a beszerzésén és melyek a legalapvetőbb paraméterek, amikre figyelni kell?

Veszélytelen magaslatok

Egy gurulóállványt elsősorban az építőipari munkákhoz köthetjük. Biztosan mindenki találkozott már az utcán járva-kelve az épületek mellé felépített hatalmas állványzatokkal, melyeken napi szinten dolgoznak a munkások hosszú órákat. Ez a munkavégzés sokszor akár több tíz méteres magasságokban is történhet, így az első és legfontosabb a dolgozók munkabiztonsága.

Ennek a munkabiztonságnak lehet az alapja egy megfelelő minőségű, kellőképpen masszív gurulóállvány, mint amilyeneket pl. az Állványbázis weboldalán is megtalálunk. A biztonsági megfontolások mellett persze egy nagyon egyszerű gyakorlati haszna is van. Egy ilyen típusú állvány rendkívül mobilis, moduláris felépítésének köszönhetően magassága akár variálható is, így gyorsan és egyszerűen rakható össze a magaslati munkavégzés alappillére.

Legyen szó akár építési munkákról, festésről, vakolásról, de akár magasabban lévő üvegfelületek tisztításáról, nem kell feltétlenül alpinistákat fogadnunk, hiszen egy robusztus gurulóállvány mindenki számára kényelmes és stabil munkakörülményeket teremt. Mielőtt azonban beruháznánk, nem árt tisztázni, hogy melyek egy gurulóállvány legalapvetőbb tulajdonságai, illetve összességében kinek ajánlható a beszerzése.

A legfontosabb tulajdonságok

Akár oly sok más kellék, vagy kiegészítő, úgy a gurulóállvány esetén is az egyik legalapvetőbb paraméter a mérete, mely érthető a szélességére és a magasságára is. Ezt elsősorban az határozza meg, hogy milyen munkákra szeretnénk használni, általában milyen magasságokban végezzük a munkákat, illetve mennyi helyre van szükségünk széltében. Utóbbi nagyban kényelmi szempont is, hiszen egy megfelelő szélességű állvány esetén lehet, hogy nem is szükséges újra és újra áthelyezni azt, ahogy haladunk a munkában, hiszen mindent elérhetünk. A magasság/ár aránya pedig értelemszerűen egyenesen arányos, minél nagyobb munkamagasság, annál magasabb költségek.

A teherbírás is elengedhetetlen szempont, hiszen a munkabiztonság egyik legfontosabb alapja egy igazán masszív gurulóállvány, mely akár több munkás súlyát is magabiztosan elbírja. A legtöbb állvány az úgynevezett 3. kategóriába tartozik, mely 200 kg négyzetméterenkénti teherbírásnak felel meg. Ez a szám pedig kifejezetten robusztus alátámasztást garantál. A hatékony munkavégzés aspektusából pedig a közlekedés sem utolsó tulajdonság. Sok állvány már könnyen és kényelmesen átjárható lépcsőzettel bír, így, ha fontos számunkra a biztonságos és gyors közlekedés az eszközön, mindenképpen válasszunk ezen modellek közül.

Összességében tehát kinek ajánlható egy gurulóállvány beszerzése? A piaci kínálat meglehetősen széles, a 100.000 forint körüli modellektől az egészen professzionális, több milliós állványzatokig. Az, hogy mennyit fektetünk bele, nyilván nagyban függ a saját vállalkozásunk méretétől és a munkavégzés szükségleteitől. Ami biztos, hogy akinek szüksége van egy minőségi gurulóállványra, bármelyik kategóriában is, de megtalálja a neki megfelelő példányt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 05. 09:32, péntek | PR

Mire érdemes figyelni egy kiadó üzlethelyiség bérlésekor?

Bizonyos vállalkozások számára az üzlethelyiségek abszolút alapvető szükségletet jelentenek, hiszen azokon keresztül van lehetőségük termékeik vagy szolgáltatásaik értékesítésére.

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről