Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2020. Január 22. 18:14, szerda | PR

Diszkrét autólicitek

Diszkrét autólicitek

Az online aukciók világa nem ismeretlen az online térben otthonosan mozgók számára. A gépjármű árverések azonban egyelőre kevésbé törtek utat a hétköznapi felhasználók felé.

Ám mindenképpen érdemes megismerkedni a lehetőségekkel, hiszen egy-egy portálon több típusú aukció közül választhatunk.

Az árverések mechanizmusa
Az árverésekkel foglalkozó weboldalak működési mechanizmusa meglehetősen egyszerű. Kiválasztjuk a nekünk szimpatikus portált, böngészünk a termékek közt, majd a megvásárolni kívánt cikkre elhelyezzük licitünket és várunk. Ez persze egy folyamatában aktívabb vásárlási folyamatot igényel, hiszen az aktuális liciteket figyelemmel kell kísérnünk és sok esetben versenybe szállnunk a termék megszerzéséért.

Nincs ez másképp az olcsó használt autók piacán sem, hiszen ha nem a konvencionális megoldásokat választjuk és online autó árveréseken licitálunk a vágyott négykerekűre, hasonló metodikát kell követnünk. Természetesen vannak különbségek és egyéb lehetőségek, hiszen egy ilyen jellegű vásárlás nagyobb diszkréciót igényelhet. Ennek elsődleges oka, hogy az online aukciók világa egyelőre még nagyobb népszerűségnek örvend a használtautó kereskedők körében, hiszen ők otthonosabban mozognak ebben a közegben, így megfontoltabb, szakmaibb döntések után tehetik meg ajánlatukat egy-egy járműre, ugyanakkor kiemeltebb szerepet kap az árverések diszkrét kezelése.

Rejtve vagy villámgyorsan? Miénk a döntés.

Az aukciós portálok közül az adesa.hu is több aukciótípust kínál fel a kereskedők és résztvevők számára. Itt találkozhatunk olyan, már jól ismert megoldásokkal, mint a villámáras aukciók, ahol a meghirdetett villámáron azonnal elvihető a termék, elkerülve ezzel a folyamatos nyomon követést, licitálást és a várakozási időt az aukció zárásáig. Mindamellett tehát, hogy ez a legbiztosabb vásárlási mód, az időfaktor szempontjából is a legkedvezőbb változatnak számít.

A villámáras aukciók mellett izgalmas vonalat jelentenek a cél- és dinamikus aukciók is, melyek rendkívül specifikussá teszik az árverések szabályait és körülményeit. Azonban egy még érdekesebb, újszerű opció az úgynevezett rejtett aukció, vagy más néven vak aukció, mely megnövelt diszkréciót garantál a licitáló kereskedők számára.
Egy biztonságos vakvágány

Mit is jelent pontosan, ha rejtett aukción veszünk részt? Az általunk elhelyezett licit mindenki más számára láthatatlan marad, ahogy igaz ez fordítva is, mi sem láthatjuk a többi ajánlatot. Mégis mennyire vagyunk „vakon” egy ilyen esetben? A rendszer egy kiskapuja, hogy amennyiben a miénk az addigi legmagasabb ajánlat, erről értesítést kapunk.

Egy vak aukció elsőre talán bizonytalan megoldásnak tűnhet. Azonban, ha a kereskedő jól ismeri az adott használt autó átlagos piaci értékét, tudja mi az az összeg, amit mindenképpen megéri rászánni - ám nem szeretne licitháborúba bonyolódni - illetve a nyilvánosság számára anonim módon venne részt az árverésen, ez az aukciótípus lehet a legalkalmasabb. A lehetőségek tehát adottak a kereskedők számára. A kezdeti döntések meghozatala után pedig kezdődhet az utazás az árverések világában.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 13. 11:59, csütörtök | PR

Új gasztroenterológiai szakrendelőt épített a Jánosik Kft.

Nyílt közbeszerzési eljáráson nyerte el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gasztroenterológiai szakrendelőinek építését a Jánosik és Társai Kft.

2020. Február 05. 18:50, szerda | PR

A legfontosabb konyhai edények egy kezdő háztartásban

Amikor valaki elköltözik otthonról és saját háztartása lesz, nem biztos, hogy rögtön tisztában van vele, milyen konyhai edények és eszközök kellenek. Segítünk, hogy mi az, ami biztosan jól fog jönni.

2020. Február 05. 18:46, szerda | PR

Az ókori Egyiptomtól napjainkig - a kesztyű története

Hideg, fagyos téli reggelek, mikor nehezünkre esik kilépni az ajtón. Ilyen körülmények között a megfelelő ruházat elengedhetetlen.

2020. Január 07. 19:57, kedd | PR

Legendás szinkronhangok itthon és a világban

Szinkronizálni menő - ezt mutatja, hogy a legnagyobb hollywoodi sztárok is kaphatóak rá, hogy hangjai legyenek például egy rajzfilmfigurának.