Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Július 22. 16:10, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Erőszakkal ejtette teherbe 11 éves nevelt lányát

Erőszakkal ejtette teherbe 11 éves nevelt lányát

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség egy 11 éves nevelt lányát erőszakkal teherbe ejtő férfi és élettársa, a gyerek anyja ellen - közölte a megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint a vádlottak együtt éltek a nő három gyerekével, köztük az akkor 11 éves kislánnyal.

Az iskolás gyerekek tavaly a járványhelyzet miatt otthon, nevelőapjuk felügyelete mellett tanultak. Anyjuk nem foglalkozott velük, munkája végeztével rendszeresen ivott, majd lefeküdt aludni. Eközben az elsőrendű vádlott - az anya tudtával és beleegyezésével - gyakran bántalmazta a gyerekeket, akik féltek tőle, különösen, miután elmondta nekik, hogy korábban emberölés miatt ült börtönben - közölte.

A férfi éjszakánként, késsel a kezében, gyakran beosont nevelt lányához, akit közösülésre kényszerített, majd 2020 nyarán teherbe ejtett. Amikor ez kiderült, rávette, hogy várandós állapotát egy osztálytársára fogja - tudatta.

A főügyész közölte: mivel az érzelmi elhanyagolás, a fizikai bántalmazás és az átélt szexuális traumák miatt a gyerek személyiségfejlődése súlyosan sérült, a gyámhatóság őt és testvéreit nevelésbe vette.

A főügyészség a többszörösen büntetett előéletű férfit és a nőt kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, valamint a nevelőapával szemben tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal és az élet, testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak miatt is vádat emelt.

A vádhatóság a most 60 éves nevelőapával szemben - beismerése esetén - 16 év fegyházbüntetés, továbbá 10 év közügyektől eltiltás kiszabását javasolja. Egyúttal azt is kéri, hogy az ítéletben véglegesen tiltsák el az elsőrendű vádlottat minden olyan foglalkozástól és tevékenységtől, ahol gyerekek lehetnének a felügyeletére, gondoskodására bízva.

A nő esetében az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést, valamint határozott idejű foglalkozástól eltiltást javasol a másodrendű vádlott szülői felügyeleti jogának - mindhárom gyerekére vonatkozó - megszüntetése mellett - tette hozzá Szalóki Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.