Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 21. 09:18, csütörtök | Helyi

Édes ízek hétvégéje

Édes ízek hétvégéje

A „Több-Lábon” Egyesület szervezte meg 2020. szeptember 19-20. között az Édes Ízek Hétvégéjét a mosonmagyaróvári Flesch Központban. A kétnapos bemutató és verseny több száz embert vonzott.

A projekt célja a város kulturális és természeti örökségére való támaszkodás volt. A cél olyan rendezvények szervezése, amely képes a helyi szereplők (intézmények, alkotó csoportok stb.) minél teljesebb bevonására.


Az Édes ízek hétvégéje! előzménye, egy iskola, egy cukrász fejéből pattant ki, majd 2010-ben a Mosonmagyaróvár és környéke Gasztronómiai Egyesület és a Haller János Általános, Szakközép- és Szakiskola közösen megrendezte a mosonmagyaróvári vendéglátó-ipari fórumot, a Haller Gasztro Kupát. Ezen a rendezvényen a vendéglátás rejtelmeibe kapott betekintést, aki ellátogatott. A versenyeken kívül célja volt a rendezvénynek, hogy a vendéglátó ipari szakmákat megismertesse az érdeklődőkkel, népszerűsítse a fiatalok körében. Erre egyre inkább nagyobb az igény, hiszen ezen a területen is munkaerőhiány van. Évek folyamán a szakmai körökben egyre nagyobb megbecsülést vívott ki a rendezvény, hiszen az ország különböző városainak vendéglátó iskoláiból érkeztek szakácsok, cukrászok, hogy megmutassák tehetségüket, a szakma iránt érzett elkötelezettségüket. A rendezvénnyel a diákok szakmai fejlődését igyekeznek fejleszteni, ugyanakkor kitárják az érdeklődők előtt a gasztronómiát, bemutatják szépségeit, különlegességeit. A szervezők úgy érezték, hogy ezt a rendezvényt a város közösségének, az itt élőknek is meg kell mutatni, ezért létrehozták kiegészítő rendezvényként a Mosonmagyaróvári Csokoládé Fesztivált. Különböző helyi művészeti csoportok kaptak lehetőséget a bemutatkozásra. Gasztronómiai bemutatókkal, nemcsak a vendéglátó iparban dolgozók számára érdekes workshoppokkal várták az érdeklődőket. A két napos rendezvényen minden korosztály megtalálta a számára érdekes programot, zöldésszobrászat, koktélshow, gyerek programok várták az ide látogatókat.

A program a „JátszÓvár: a közösségi alkalmak számának növelése” című TOP-7.1.1-16-H-006-5 kódszámú felhívás keretében a „Édes ízek hétvégéje!” címmel benyújtott pályázaton belül (TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01480) a Több lábon Egyesület szervezésében valósult meg. A rendezvény az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. Az elnyert összeg 3 500 000 Ft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.