Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Május 09. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Belgiumban az egészségügyi hatóság szerint jó irányba tart a járványgörbe

Belgiumban az egészségügyi hatóság szerint jó irányba tart a járványgörbe

Belgiumban jó irányba tart a járványgörbe, a helyzet egyre kedvezőbb - hangzott el a helyi közegészségügyi szolgálat koronavírus-járvánnyal kapcsolatos pénteki brüsszeli sajtótájékoztatóján.

Yves Van Laethen, a kormány virológus szakértője szerint a vírus terjedése egyértelműen csökkenőben van, a "járványmutatók zöldet jeleznek".

A helyi sajtó tájékoztatása szerint az új fertőzéses esetek 591-gyel, a járványhoz köthető elhalálozások száma 106-tal növekedett péntekre. A sajtó szerint mindkét esetben 5 százalékos a csökkenés az elmúlt hetek napi adataihoz viszonyítva. Ugyancsak 5 százalékkal csökkent az intenzív ellátásban részesülők és 6 százalékkal a kórházi ápolásra felvettek száma. Huszonnégy óra leforgása alatt 108 embert jelentettek be egészségügyi intézményekben történő kezelésre, míg ez a szám április elején napi átlagban átlépte a hatszázat.

A 11,5 milliós lélekszámú országban az azonosított fertőzések száma elérte az 52 ezret, és több mint 8500-an hunytak el eddig a vírus okozta betegségben.
Hollandiában a közegészségügyi hatóság legfrissebb statisztikái szerint 71 újabb halálos áldozata volt a járványnak, így a vírus okozta betegségben elhunytak száma 5359-re emelkedett. A hatóság szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta azonban, hogy a halottak összlétszáma még bizonytalan, előbb el kell végezni a szükséges halottvizsgálatokat és összegezni kell annak eredményeit.

A fertőzöttek száma 319-cel, több mint 43 ezerre nőtt az 17,5 millió lakosú országban. Az egészségi intézményekben a tesztelést még jobban kiterjesztették, hogy elejét vegyék a vírusgócpontok kialakulásának. Hollandiában eddig megközelítőleg 255 ezer vírustesztet végeztek el.

Luxemburgban egy nap alatt 8 új fertőzést regisztráltak, és 2, a járványhoz fűződő halálesetet jeleztek a közzétett adatok. A félmillió főt számláló nagyhercegségben eddig közel 52 ezer tesztet végeztek el. Az országban 3860 fertőzöttet tartanak nyilván, és 100-an haltak bele a vírus okozta betegségbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.