Városlista
2019. március 20, szerda - Klaudia, Alexandra

Programok | Családi

VIRSKY UKRÁN NÉPI EGYÜTTES 80 ÉVES JUBILEUMI TURNÉJA

Máj. 16. Szer 19:00 -20:00
Flesch Közpnt | Győr-Moson-Sopron, Mosonmagyaróvár, Erkel F. u. 14.

Az Ukrán Állami Népi Együttes 84 fős társulata visszatérő vendég Magyarországon.

Jegyek válthatók a Flesch Központ jegyirodájában 5900 illetve 6900 forintos jegyáron.

A Virsky Amerikában hódít, éves szintén csupán 2 hónapot tölt el Európában, de a 80. születésnapját ünneplő együttes idén végre kivételt tesz és Európában is turnézik, az már csak hab a tortán, hogy Magyarország a turné része lett. Az pedig, hogy most új táncokat is láthatunk a színpadon maga a kiváltság.

 

 

A New York Times egészen egyszerűen az alábbi kritikával illette az együttest:
Lélegzetelállító, hihetetlen a gravitációt meghazudtoló művészet! A 80 éves VIRSKY - Ukrán Állami Népi Együttes a világ bármelyik pontján megtalálja az utat az emberek szívéhez: produkciójuk szenvedélyes és látványos, csodálatos és izgalmas. A kimagasló művészi színvonal, a szakmai tudás, a táncosok profizmusa, a lebilincselően kreatív koreográfia, a lenyűgöző látvány, a színpompás kosztümök, az egész világon elkápráztatják a közönséget. A táncos szólisták akrobatikus tudása, a női- és férfikarok sokoldalú virtualitása, a tudatosan értékmegőrző szellemiség, a bölcs és optimista tartalom együttesen adják a társulat szinte mágikus, a lelket felemelő erejét.
A számtalan nemzetközi díjjal büszkélkedő VIRSKY már több mint 60 országban vendégszerepelt. A 84 főből álló világhírű társulat 2018. májusában lesz látható Magyarország nagyvárosaiban. A lélegzetelállító, a fizika törvényeit meghazudtoló és minden nemében egyedülálló produkció mottója: VIRSKY – A név, amely átírta a tánctörténelmet!

Flesch Közpnt

Győr-Moson-Sopron, Mosonmagyaróvár, Erkel F. u. 14.