Városlista
2019. április 24, szerda - György

Programok | Előadás

Végh-Fodor Mónika: Mesetréning, harmincegy napos önismereti program

Nov. 16. Pén 17:00 - Dec, 16. Vas 18:00
Huszár Gál Városi Könyvtár | Győr-Moson-Sopron, Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 16.

A Mesetréning megmutat egy önismereti utat, amelyen el lehet indulni, s a szerző szerint a harmincegy nap elég is arra, hogy ráálljunk a „mesés” útra, elkezdjük kóstolgatni a lehetőségeket, és figyelni a változás folyamatát.

Végh-Fodor Mónika meseterapeuta kötetbe szervezte gyakorlatait. A Mesetréning egy olyan könyv, amely azért született, hogy megmutassa, főleg a felnőtteknek, hogy a „mesés élet” nem irreális és elérhetetlen célok kergetését jelenti, hanem olyan életet, amely – a terapeuta szavai szerint – harmóniában van a mindenség törvényeivel, de ugyanakkor megvalósulnak benne az egyéni célok is.
A Mesetréning a meseterápia, a Carl Rogers-féle személyközpontú pszichológia eszköztárából merítve gyakorlatokat is ad, a mesékhez tartozó jegyzetek mellé, s a gyakorlatok által a (nép)mesék mélyebb üzenete is beépülhet a hétköznapokba.

Érdekes és fontos megjegyzése a szerzőnek, hogy a mesék eredendően a felnőttekhez szóltak, őket „tréningezték” az életre. Ha olvassuk a kötet meséit, észrevesszük, hogy az élethelyzetek micsoda gazdagságát tárják fel. És nemcsak feltárnak élethelyzeteket, de magunkra is ismerhetünk bennük. Ebben az értelemben használható a Mesetréning önsegítő könyvként is. Olvasását a húszas korosztálytól kezdődően mindenkinek ajánljuk, aki tenni kíván a saját fejlődéséért, harmonikusabb életéért.

A harmincegy napos programban szó van a párválasztásról, párkapcsolatról, gyereknevelésről, de arról a hitről is, amely ahhoz kell, hogy beleálljunk a saját életünkbe, és merjünk célokat kitűzni, vágyakat kimondani, és menni a megvalósulásért.

A Mesetréning megmutat egy önismereti utat, amelyen el lehet indulni, s a szerző szerint a harmincegy nap elég is arra, hogy ráálljunk a „mesés” útra, elkezdjük kóstolgatni a lehetőségeket, és figyelni a változás folyamatát.
A terapeuta még azt is felkínálja, hogy akár az okostelefonunkkal is kapcsolódhassunk a Mesetréninghez, egyúttal azonban azt is ígéri, hogy a gyakorlatok ki fognak mozdítani az online térből: élni, szeretni, kapcsolódni hívnak. Feltéve, ha hagyjuk, hogy megszólítsanak… 

Forrás: http://konyvkultura.kello.hu/mesecsucsok/2018/06/meseterapia

További információk:
Táltosparipa Mesetréning:https://www.facebook.com/taltosparipa

Végh-Fodor Mónika

Huszár Gál Városi Könyvtár

Győr-Moson-Sopron, Mosonmagyaróvár, Erkel Ferenc utca 16.