Városlista
2019. május 21, kedd - Konstantin

Programok | Egyéb

Meghívó

Nov. 11. Vas - Nov, 26. Hét
| Győr-Moson-Sopron, Mosonmagyaróvár, MAGYARÓVÁRI SZŰZ MÁRIA KIRÁLYNŐ ÉS SZENT GOTTHÁRD PLÉBÁNIA

A magyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd Plébánia novemberi programjai.

 

November 11. (10.04 óra)
A Jubileumi év alkalmából a Szentszék által kibocsátott Dekrétum abban a kegyelemben részesítette a celebráló dr. Veres András megyéspüspököt, hogy az általa osztott pápai áldás a tévénézőkre és rádióhallgatókra is érvényes. A Jubileumi évet protokollárisan záró misét élőben sugározza a Bonum TV, a Kossuth Rádió és a Magyar Katolikus Rádió közös adásának helyszíne is a mosonmagyaróvári Szent László téren található barokk templom. A 11 órakor befejeződő mise után a főpásztor megáldja Mosonmagyaróvár első Hospice-házát.

November 19. (18 óra)
A Plébánia által „Mosonmagyaróvár szakrális ereklyéi” címmel meghirdetett országos amatőr fotópályázat értékelésére a Cselley-házban kerül sor. A pályamunkákból kiállítást szerveztünk, amelyet dr. Iváncsics János alpolgármester nyit meg. A nemes vetélkedésről Fülöp Péter fotográfus, a Győri Arany János Művelődési Ház igazgatója, a zsűri elnöke számol be, míg a díjakat Bodó Zoltán plébános adja át. A tárlat december 2-ig látogatható.

November 25. (10.30 óra)
A Jubileumi évet hivatalosan is lezáró szentmise. A szertartást követően Pausits István történelemtanár, önkormányzati képviselő emlékezik meg a 95 éve elhunyt Giesswein Sándorról, majd a résztvevők megkoszorúzzák az egykori pápai prelátus, akadémikus, volt országgyűlési képviselő templomparkban található szobrát.

 

Győr-Moson-Sopron, Mosonmagyaróvár, MAGYARÓVÁRI SZŰZ MÁRIA KIRÁLYNŐ ÉS SZENT GOTTHÁRD PLÉBÁNIA