Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Február 07. 12:11, péntek | Helyi
Forrás: saját

Zumba oktatás közel 90 kilóval... Te vállalnád?

Zumba oktatás közel 90 kilóval... Te vállalnád?

Így kezdődött…
2011 év elején döbbentem rá, hogy 2 gyermekem születése után nagyon sok plusz súly maradt rajtam, amit már nem akartam tovább cipelni magamon! Ebben az időben 88 kg voltam…

Mutass Utat! 2014 cikksorozatunkban olyan Mosonmagyaróvár és környékén élőket mutatunk be, akik több éves kitartással, jó példákkal állhatnak előttünk. Történetükben akár saját magunkra is ráismerhetünk, s ha néha összegyűlnek a felhők a fejünk felett, példáikból erőt meríthetünk.

E heti beszélgetőpartnerünk: Brecska Károlyné Rózsa.


Így kezdődött…
2011 év elején döbbentem rá, hogy 2 gyermekem születése után nagyon sok plusz súly maradt rajtam, amit már nem akartam tovább cipelni magamon! Ebben az időben 88 kg voltam…

Ez volt az a pont, amikor már egyáltalán nem érezted jól magad a bőrödben?
Igen, abban az időben ez már lelkileg is kezdett megviselni. Vágytam a szülés előtti alakomra és akkor azt mondtam: Elég volt! Elhatároztam és döntöttem: Nem adom fel!


Fogyni manapság rengeteg módszerrel lehet. Diéta, mozgás, tabletta, életmódváltás és még sorolhatnám…
Nem vagyok híve a mostanában olyan divatos fogyasztó tablettáknak és nem is hiszek bennük. A mozgásban hiszek. A jókedvben, a szeretetben és abban, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül is jól érezhetjük magunkat.
Több lehetőséget is kipróbáltam, mire rátaláltam a Zumbára. A Zumba egy táncos fitnesz. Táncolunk és közben dolgoznak az izmaink. :)


Előtte nem is ismerted ezt? Mást próbáltál?
Ez volt az a mozgásforma a sok közül, ami rögtön megtetszett! Eleinte csak heti 1x tudtam a család mellett eljárni az órákra és mosolyogva, jókedvűen olvadtak le rólam a kilók és a centik. Ahogyan egyre kevesebb lett a súlyom, egyre jobban bírtam az intenzív testmozgást is. Annyira sok energiát tudtam "begyűjteni" a Zumba által és annyira beleszerettem, hogy úgy éreztem:


- Én ezt szeretném csinálni! Én is oktató szeretnék lenni!


Ez igen! Ezt nem mindenki vállalta volna fel. Mit szólt ehhez a család? És a többiek a képzésen?
Amilyen elszántan eldöntöttem, hogy leadom a plusz kilóimat, olyan határozottan álltam neki a képzésnek. A családom maximálisan támogatott mindenben. 2011 nyarán végeztem el az oktatói tanfolyamot, így immár több mint 2 éve hivatalos Zumba oktató vagyok.


Hol tartasz jelenleg?
Heti több alkalommal kisebb termekben tartok órákat Mosonmagyaróváron és környékén. Óra közben szeretem látni a kipirult, boldog arcokat, ahol a tanítványaimnak próbálom átadni a tánc szeretete mellett a jókedvet is. :) Szívből örülök neki, ha valaki a Zumba által szereti meg a mozgást.
Számomra a Zumba örömet okoz. Úgy gondolom, hogy az a heti egy (vagy több) óra mindenkinek jár! Az az 1 óra csak a miénk! Jólesik megmozgatni magunkat. Arra az 1 órára kikapcsolódik számunkra a külvilág, nem gondolunk a gondokra-bajokra, csak a jókedvre és a végére teljesen kicserélődünk és felfrissülünk testileg, lelkileg.


Milyen céljaid vannak ezek után? Mit üzennél azoknak az InfoMóvár Olvasóknak, akik még küzdenek a plusz kilókkal?
A későbbiekben is ezt és így szeretném folytatni. Minél több emberrel szeretném megszerettetni a mozgás és a tánc örömét. Hogy mit üzennék? Azt, hogy soha ne adják fel! :)

Szerkesztő: Nemes Claudia

Ha van olyan személy, akiről Mutass Utat! 2014 cikksorozatunkban szívesen olvasnál, írd meg nekünk!
E-mail címünk: info@infomovar.hu
Tel/SMS: 70/334-4575

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 10:09, szerda | Helyi

Kenuzás közben a vízbe borultak és az egyik utas meghalt

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség azzal a 45 éves férfival szemben, aki tavaly, mint kormányos ment kenuzni barátaival, és egy baleset következményében egyik társa meghalt.

2024. Április 22. 12:08, hétfő | Helyi

Abszolút első helyet ért el Liziczai Gergő a TUDOK-on

Kiemelkedő sikereket ért el Liziczai Gergő, a Kossuth Lajos Gimnázium diákja, a Hlavay József Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia országos döntőjén, valamint a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciáján.

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.