Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Január 24. 04:00, kedd | Helyi
Forrás: ORFK Kommunikációs Szolgálat

Veronai tragédia: nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda

Veronai tragédia: nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda

A gyanú: halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozásának célja a felmerült gyanú megerősítése vagy kizárása.

Magyar középiskolásokkal és kísérőikkel 2017. január 20-án Verona és Velence között, San Martino Buon Albergo község külterületén, az A4-es autópálya 289-es kilométerszelvényénél, a Verona-kelet lehajtó közelében egy Magyarország irányába tartó Setra márkájú S317 GT-HD típusú autóbusz egyelőre tisztázatlan okból az autópályahíd pillérének csapódott, majd kigyulladt.
A baleset következtében a jármű – utas lista szerinti – 56 utasából 16 fő életét vesztette, 26 személy megsérült, a sérültek közül közleményünk kiadásának időpontjában hat főt kórházban kezelnek, két sérült állapota válságos. A közúti közlekedési baleset körülményeit az olasz hatóságok vizsgálják, munkájukat – kérésükre – Olaszországban három fős magyar rendőri csoport segíti. A magyar rendőrök 2017. január 22-én hajnalban érkeztek Veronába.

A baleset okaként, melynek megállapítása az olasz hatóságok feladata, felmerült a műszaki hiba lehetősége. Az olasz hatóságok vizsgálatának elősegítése érdekében tisztázni kell, hogy a magyar honosságú autóbusz milyen műszaki állapotban hagyta el Magyarországot. Ezért a Nemzeti Nyomozó Iroda halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt nyomozást rendelt el.
A nyomozás az olasz hatóságok eljárástól független, megállapításait egy későbbi jogsegély keretében a magyar rendőri szervek – az ügyészség felügyelete mellett – az alapügyben eljáró olasz hatóságok rendelkezésére bocsátják. Az NNI – igazságügyi műszaki szakértők bevonásával – tanúkihallgatásokat, az autóbusz tulajdonosának telephelyén házkutatást végez, lefoglalja a jármű műszaki vizsgáztatásával és esetleges korábbi javításaival kapcsolatos okmányokat, dokumentumokat, a két magyar állampolgárságú autóbusz vezető egészségügyi és járművezetői alkalmasságával kapcsolatos iratokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 11:33, csütörtök | Helyi

Igazibb Önismeret

Igazi Barbara IGAZIBB ÖNISMERET című előadásán vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtárban április 26-án, pénteken 17 órától .

2024. Április 10. 17:58, szerda | Helyi

Vágányzári hirdetmény

Mósodított menetrend szerint közlekedik a 9447 sz. vonat április 15-től április 19-ig Hegyeshalom — Rajka állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt az 1 Győr — Hegyeshalom — Rajka vasútvonalon.

2024. Április 09. 10:56, kedd | Helyi

Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása workshop

A Néprajzi Múzeum Digitális tartalmak közzététele, hasznosítása, alkalmazása című workshopján vehetnek részt az érdeklődők a Huszár Gál Városi Könyvtár rendezvénytermében április 17-én, szerdán 16 órától.

2024. Április 09. 10:51, kedd | Helyi

Felhívás szavazatszámláló bizottságba történő jelentkezésre

Még egy napig, április 10-ig lehet jelentkezni a szavazatszámláló bizottságba.